Php 5.4 vyhledávání v array – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php 5.4 vyhledávání v array – PHP – Fórum – Programujte.comPhp 5.4 vyhledávání v array – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Wee-Hool
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
3. 11. 2015   #1
-
0
-

Zdravíčko.. Programoval jsem si stránky v php 5.5

Bohužel na openwrt je jen 5.4 a chyběla mi jedna funkce -> array_column

Tak sem si ji definoval:
 

if( !function_exists( 'array_column' ) ):
    
    function array_column( array $input, $column_key, $index_key = null ) {
    
        $result = array();
        foreach( $input as $k => $v )
            $result[ $index_key ? $v[ $index_key ] : $k ] = $v[ $column_key ];
        
        return $result;
    }
endif;

(našel sem na internetu)

Využívám to při

$key = array_search($sql_url, array_column($_SESSION['feed'], 'url'));

Bohužel.. Pokud mi to najde klíč na pozici 0, bere mi to jako NULL

takže když mám podmínku

if($key != "")

podmínka se nesplní.. v php 5.5 mi to fakalo

Pomůže mi někdo, prosím??

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.243.–
Kit+15
Guru
3. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 Wee-Hool
Moc jsem to nezkoumal, ale nejprve bych upravil podmínku na 

if($key !== "")

Osobně však takové starosti milerád přenechám na databázi, která je na takové záležitosti vybavena lépe než PHP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

PHP Vyhledavaní v souboru — založil Petr

PHP array do Javascript — založil Dzidzi

PHP array zápis do pole — založil Slim

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý