Program v C++ do Visual basic – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program v C++ do Visual basic – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProgram v C++ do Visual basic – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

3. 11. 2015   #1
-
0
-

Nazdar,

spravil som si jednoduchý konzolový program v C++ na vytvorenie hot-spotu na ntb, tu je kód:

#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <stdlib.h>
#include <sstream>
#include <clocale>
#include <windows.h>
#include <fstream>

#define red 12


using namespace std;

int main()
{
	SetConsoleTitle(TEXT("HOT-SPOT"));
	setlocale(LC_ALL, "Slovak_Slovakia.1250");
	int a;
	string name;
	string pass;
	SetConsoleTextAttribute(GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE), red);
	cout << "HOT-SPOT wifi" << endl;
	cout << "1) Nastav parametre wifi." << endl;
	cout << "2) Zapni wifi Hot-Spot." << endl;
	cout << "3) Vypni wifi Hot-Spot." << endl;
	cout << "Vyber si možnosť: " << endl;
	cin >> a;
	
	while (a == 1 || a == 2 || a == 3)
	{
	
		switch (a)
		{
			case 1:
			{
				cout << "Nastavenie wifi:" << endl;
				cout << "Názov WI-FI: " << endl;
				cin >> name;
				cout << "Zadaj heslo: " << endl;
				cin >> pass;
				stringstream ss;
				ss << "C:\\WINDOWS\\System32\\netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=" << name << " key=" << pass;
				system(ss.str().c_str());
				cout << "Zapínam wifi s názvom: " << name <<" heslo: "<< pass << endl;
				stringstream ss1;
    			ofstream subor1;
   				subor1.open("hot-spot.txt");
    			subor1<<name<<"\n";
				subor1<<pass<< endl;
				ss1 << "C:\\WINDOWS\\System32\\netsh wlan start hostednetwork";
				system(ss1.str().c_str());
			} break;
			case 2:
			{
				ifstream subor1;
    			subor1.open("hot-spot.txt");
				subor1>>name;
				subor1>>pass;
				cout << "Zapínam wifi s názvom: " << name << " heslo: " << pass << endl;
				stringstream ss;
				ss << "C:\\WINDOWS\\System32\\netsh wlan start hostednetwork";
				system(ss.str().c_str());
			} break;
			case 3:
			{
				cout << "Vypínam wifi!!" << endl;
				stringstream ss;
				ss << "C:\\WINDOWS\\System32\\netsh wlan stop hostednetwork";
				system(ss.str().c_str());
			} break;
		default: cout << "Nevybrali ste žiadnu možnosť!" << endl;			
		}
		SetConsoleTextAttribute(GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE), red);
		cout << "HOT-SPOT wifi" << endl;
		cout << "1) Nastav parametre wifi." << endl;
		cout << "2) Zapni wifi Hot-Spot." << endl;
		cout << "3) Vypni wifi Hot-Spot." << endl;
		cout << "Vyber si možnosť: " << endl;
		cin >> a;
	
	}
	return 0;
}

a teraz by som tomu chcel dať menšiu grafickú podobu. Ja viem že takýchto programov je na internete veľa, ale chcel som si spraviť niečo sám. 

Teraz som začal tento program robiť v Visual Basic:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class HotSpot : Form
    {
        public HotSpot()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {

        }

        private void label1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            
        }

        private void label2_Click(object sender, EventArgs e)
        {

        }

        private void label3_Click(object sender, EventArgs e)
        {

        }

    }
}

tu je to v grafickej podobe:

Připojen obrázek.

Teraz by som chcel nastaviť to že keď zadám do tých dvoch textových polí názov a heslo a kliknem na "SAVE" tak sa to uloží do súboru ako v C++ verzii a keď stlačím jednotlivé buttony "Zapnúť" alebo "Vypnúť" vykoná sa príslušná akcia.

Moja otázka znie či sa dá nejako importovať ten kód C++ do toho visual basicu alebo musím celý kód prerobiť?

vopred ďakujem za každú pomoc 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:694:28d2:97...–
4. 11. 2015   #2
-
0
-

Problém je spíš v tom, že původní konzolovku chceš udělat jako woknovou aplikaci. To znamená, že namísto nějakého cyklu ve kterém se všechno odehrává budeš obsluhovat události. Takže to budeš muset celé přepsat tak aby např. v obsluze události kliknutí na tlačítko se nastavení uložilo do souboru. Data zadaná do editačních polí získáš tak, že přečteš jejich vlastnost Text, pokud do nich program má něco napsat, bude program zapisovat do této vlastnosti. V MS VS i wokenní aplikace jde udělat v C++. Kromě toho i v C# který je C++ hodně podobný.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:454:f46...–
4. 11. 2015   #3
-
0
-

a mám nejakú šancu to spraviť sám keď som v basicu ešte nikdy neprogramoval ? že či existujú nejaké dobré návody aby som sa aspoň trochu do toho dostal

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:694:7050:18...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Visual basic - program — založil Šárka

Visual Basic? — založil Jiří

Visual basic — založil Saint

Visual Basic — založil Polarkos

Visual Basic — založil curro70

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý