Přidání ke článku komentáře – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přidání ke článku komentáře – PHP – Fórum – Programujte.comPřidání ke článku komentáře – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lamič
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 11. 2015   #1
-
0
-

ahoj, jak již z názvu napovídá mám stránku kde se mi zobrazí článek a chtěl bych ke každému článku přiřadit ten správný komentář... O co mi jde... má představa kliknu na článek, ten se mi zobrazí, poté kliknu na odkaz přidat komentář, ten mě přesměruje na psaní komentáře k dané zprávě(článku) takže se musí poslat při kliknutí na odkaz i id clanku, poté by se mělo v databázi vložit hodnoty jako id komentare,id_clanku, titulek, text. Poté když se stránka aktualizuje se komentář k danému článku zobrazí.. Takže bych potřeboval radu ohledně sql dotazu na zobrazení daného komentáře a jak poslat tu hodnotu id clanku do skriptu, kde vkládám komentáře. děkuji za jakoukoliv odpověď či radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.223.–
Reklama
Reklama
JacobCZ0
Newbie
12. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 lamič
Ahoj, nevím, jestli jsem dotaz pochopil, ale vzhledem k tomu co jsem vyčetl se asi ptáš, jak spárovat komentář s konkrétním článkem v rámci databáze. To se většinou dělá tak, že máš pro komentáře samostatnou tabulku, do které kromě dat samotného komentáře (jako jsou text, autor atp.) uložíš také unikátní identifikátor (ID apod.) konkrétního článku, ke kterému se komentář vztahuje.

Z databáze je (všechny komentáře vztahující se k jednomu článku) následně získáš asi takto:

SELECT * FROM komentare WHERE clanek = "id_clanku"

Doporučuji také použít datábázový engine podporující relace a následně vytvořit relaci many-to-one mezi tabulkou komentářů a tabulkou článků...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.4.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
12. 11. 2015   #3
-
+1
-
Zajímavé

Doporucuji nepouzivat SELECT *, ale vyjmenovat vsechny sloupce.
A az budes vytvaret tabulku komentare, tak je dobre se zamyslet nad tim, zda to budes stromove radit nebo jen podle datumu.
A taky bys to mel zabezpecit treba pres uzivatelske heslo nebo aspon overovaci obrazkovy kod, jinak ti tam nekdo pomoci jednoducheho programku nasype treba milion komentaru behem hodiny. Kazdy s realnou adresou, jmenem i textem. Jen ten text nebude k clanku. A nebo pouzije kopii komentaru z jineho webu, takze budou to sice i real komentare, ale k jinemu clanku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:c98:801...–
Kit+11
Guru
12. 11. 2015   #4
-
0
-

#3 peter
I ten SELECT * může mít význam, pokud potřebuješ udělat reflexi databáze. Je fakt, že reflexe je dobrým sluhou, ale zlým pánem.

Turingův test se dělá mnoha způsoby, v poslední době však dost selhávají. Je nutné co nejméně obtěžovat uživatele. Nejjednodušší je asi skryté pole v kombinaci s náhledem odpovědi a časovým razítkem. Uživatele to téměř neobtěžuje, ale mnoho robotů to odrazí. Také to pomáhá proti double-postům.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
13. 11. 2015   #5
-
0
-

Overovaci kody neselhavaji. Vetsina lidi vykopiruje kod, ktery nekde najdou a nepremysli o tom, ze je to treba 20 let za realnou bezpecnosti. To uz si tam klidne muzou napsat <input name=kod value=ok> :)
Je treba pouzit reseni, ktere nejmene obtezuje a je nejvice pristupne. Vselijake deformace pisma a skrtani se ukazali byt uz pred temi 20 leti uzivateli nevitany. Tak snad jako neco takoveho volit nebude, ne?
Skryty input vyplneny pres js a casove razitko muze byt dobra volba. Pripadne dalsi overovaci kod v session nebo dalsi skryte informace. Tez treba lze pres js vytahnout nejake informace o prohlizeci. Zatim jsem s tim problem nemel. Samozrejme, je to snadno nabouratelne.
Treba na Lol foru pouzivaji prihlaseni uzivatele a  tomu se pridava overovaci kod obrazek, 4 cisla. Pokud mas jinou ip, tak je ten kod pro prihlaseni delsi text + 4 cisla nebo dva texty. Nevim proc, jako :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:449:de1...–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
13. 11. 2015   #6
-
0
-

Jo, hlavne je tam u toho delsiho textu pouzitych fura neprivetivych efektu, deformace do prostoru zvlnenim ala vlajka, rozmazavani, preskrtavani. No, 2/3 z tech delsich kodu neumim rozlustit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:449:de1...–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
13. 11. 2015   #7
-
0
-

Zajimavy, ale tez obtezujici, system ma forko http://forum.mozilla.cz . Tam anonym muze napsat komentar, ale musi odpovedet na otazku, treba prvni 2 pismena a posledni 2 pismena z nejakeho slova.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:449:de1...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

Přidání komentáře — založil xeonikx

Přidání knihy do DB — založil Mortem

Přidaní tabulky — založil kadla

Přidání řádku — založil Komi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý