Vysvetlenie .NET – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vysvetlenie .NET – .NET – Fórum – Programujte.comVysvetlenie .NET – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
me.name0
Návštěvník
8. 11. 2015   #1
-
0
-

Dobrý deň 

Néchápem .NET
V prvom rade chcem aby ste vedeli že som naozaj googlil a snažil som sa pochopiť .NET ale neúspešne.


viem že je to sýstém do ktorého nahádžem assembly a po spustení sa assembly compilujú a fremework vypluje inštrukcie pre danú platformu

ale monogame aplikácie su spustitelné aj na non windowsoch aj ked .NET framework je len pre windows
+ je spustitelný aj na androide atd. ale tam potrebujem xamarin pretože to rieši niečo z GTK# ktorý má niečo GTK+ a ktomu mi nijde zaregistrovat visual studio tak som presiel na sharp develop a z niekaho dôvodu tam monogame nepojde a ked som stiahol niake mono IDE tak je to invalid Windows intaller package :)
a na xamarine mi ani nezostavi solution takýto guláš som mal naposledy v 2 triede na strednej z pointermy
dokáže mi to niekto vysvetliť ?

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.238.–
me.name0
Návštěvník
9. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 me.name
Ok chápem je to blbá otázka nechcem aby ste mi tu vysvetlovali celý .NET chapem..

tu otázku som písal večer keď som už bol zufalý
lebo všade počujem aký je .NET multiplatformný a tak ....   idem asi na javu
myslíte si že je to OK? ale ma .NET niečo čo java nemá?

btw: zrovna som čítal článok o tom ako java môže dosahovat rýchlosť C/C++ atď. ale môj starý PC ktoŕy rozbehol v pohode battlefield 1942 mal s minecraftom nemalé problémy... a grafika je tam rozdielna...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.238.–
me.name0
Návštěvník
9. 11. 2015   #3
-
0
-

A taktiež by ma zaújímalo prečo monogame funguje bez .NET aj bez Mono frameworku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.238.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
9. 11. 2015   #4
-
0
-

monogame - nevim, co to je, co si pod tim slovem zrovna predstavujes
.net je podobne jako .php. Mas server, kde mas program, ktery generuje html kod (nebo jakykoliv jiny, treba text, obrazek, xml). Ten server ma .net program, ktery to umi .net soubory spoustet jako by slo o exe. Webovy prohlizec pak komunikuje s imto programem na serveru.
V html, kdyz chces menit stranku, tak mas moznost pouzit formular, vyplnit, odeslat na server a server posle novou stranku. A nebo muzes pouzit javascript, odeslat a prijmout stranku na pozadi a pres javascript vykreslit. Pak muzes treba takto udelat online hru, ze spojis html+js a net. Ale bude to desne pomale a pro omezeny pocet hracu, protoze html protokol je desne narocny. Ted zrovna nevim, zda umi js pracovat i s necim jinym, pac se to ted hodne rychle vyviji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:cd27:3a...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
9. 11. 2015   #5
-
0
-

No, mozna je to nesrozumitelne.
pc server -> soubor.net -> net-spoustec -> html/js/css -> pc uzivatel
pc uzivatel -> webovy prohlizec
Uzivatel tudiz nepotrebuje zadne net, protoze vsechno to resi server.

Jinak o net moc nevim. Je mozne, ze lze spoustet .net soubory nebo programy i na pc pres silverLight a podobne pluginy v prohlizeci. Coz je sikovne, pac se nemusis ucit javascript.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:cd27:3a...–
me.name0
Návštěvník
9. 11. 2015   #6
-
0
-

#5 peter
Pod monogame si predstavujem knžnice ako XNA pre tvorbu hier pod .NET 

chápen že programy pod .NET nepôjdu napr. pod linux pretože nemá .NET no hra v monogame by mala nejakým spôsobom fungovať na linuxe, OS x, andoid atd.. ale nechápem ako je to možné

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.238.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Vysvetlenie — založil cheki

Vysvetlenie kodu — založil marek17

Vysvetlenie pls — založil lukino

Event Delegate - vysvetlenie — založil yterbium

Jazyk C -Vysvetlenie, pomoc — založil prometheus7

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý