Zobrazování indexu podle subdomeny – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zobrazování indexu podle subdomeny – PHP – Fórum – Programujte.comZobrazování indexu podle subdomeny – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Codemaster0
Návštěvník
9. 11. 2015   #1
-
0
-

Čaute, Chci se zeptat, jak bych mnel resit zobrazovani indexu dle subdomeny ... dejme tomu ze mam hlavni index.php kliknu na polozku zmrzlina a nastavi sa subdomena zmrzlina.domena.sk chtel by sem zobrazovat index dle subdomeny. script zjisti nazov subdomeny, zapíše do premennej a pak odošle do hlavniho index.php ale jako zmenit obsah indexu a nacist ho.

Ďekuju za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.234.–
Kit+15
Guru
9. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 Codemaster
Použiješ k tomu obsah proměnné $_SERVER['REQUEST_URI']

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Codemaster0
Návštěvník
10. 11. 2015   #3
-
0
-

#2 Kit
ja som to myslel tak, že robim na bazare ... mam index.php, main index. pre všetky ostatné stránky ... a dajme tomu mam menu kde je kat. auto .. ked nanu kliknem, zvoli sa url: auto.nazovbazaru.sk a teraz mi ide o to že php mi zisti nazov subdomeny a pošle ju do hlavneho indexu a podla toho sa zvolí obsah tak sa chcem spýtať ako na to ? zatial mam v tom auto.nazovbazaru.sk index.php v ktorom je script na zistenie subdomeny a zapisanie do premennej. ale potrebujem ešte ju poslat do main indexu a podla hodnoty zobrazit obsah.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Kit+15
Guru
10. 11. 2015   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3 Codemaster
Zkus si třeba tuto jednoduchou stránku: solid.jecool.net Můžeš před to dát jakoukoli subdoménu a za to můžeš dát zbytek cesty. Vždy se volá index.php - je tam pouze jeden. V něm se vypisuje obsah proměnných $_SERVER['REQUEST_METHOD'], $_SERVER['REQUEST_URI'] a $_SERVER["SERVER_NAME"], se kterými můžeš pracovat dle libosti. Ještě .htaccess

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule !\.(css|js|icon|zip|rar|png|jpg|gif|pdf)$ index.php [L]

Zkus si třeba odkaz http://zzz.solid.jecool.net/inf?ssss=gg

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:21e5:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý