Nefunkční zobrazení ikony stavu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunkční zobrazení ikony stavu – PHP – Fórum – Programujte.comNefunkční zobrazení ikony stavu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Zdeněk Hrnčárek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 11. 2015   #1
-
0
-

   

<?php

/* our simple php ping function */
function ping($host)
{
        exec(sprintf('ping -c 1 -W 5 %s', escapeshellarg($host)), $res, $rval);
        return $rval === 0;
}

/* check if the host is up
        $host can also be an ip address */
$host = 'www.google.com';
$up = ping($host);

/* optionally display either a red or green image to signify the server status */
echo '<img src="'.($up ? 'on' : 'off').'.jpg" alt="'.($up ? 'up' : 'down').'" />';
?>

Prosím o radu mám script pro zjišťovaní dostupností služby, ale nevím kde umístit obrázký stavu aby se načítaly na webu běžícím na wordpressu popřípadě pomoc s úpravou zobrazení výsledku jako barevný text ON-LINE, OFF-LINE. Zobrazuje se pouze text. Předem děkuji za pomoc. Jinak script funguje dobře někdo snad využije. Pro doplnění wordpress běží na standartní linuxove mašině.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.117.–
Reklama
Reklama
JacobCZ0
Newbie
12. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 Zdeněk Hrnčárek
Mohl bys prosím svůj dotaz poněkud přeformátovat? Není mi úplně jasné, na co se vlastně ptáš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.4.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
12. 11. 2015   #3
-
0
-

"kde umístit obrázký stavu aby se načítaly na webu běžícím na wordpressu"
To je fuk. Vytvoris si adresar na ftp, nahrajes do nej obrazky. Podstatne je, aby ta sama adresa byla pouzita v src.

echo '<img src="'.($up ? 'on' : 'off').'.jpg" alt="'.($up ? 'up' : 'down').'" />';

Jake src pouziva tento php kod? Tak si to spus v php a podivej se do web prohlizece pod menu Zobrazit zdrojovy kod stranky. Zjistis, ze ted je to 'on.jpg' a 'off.jpg' bez jakekoliv slozky. Chces tam slozku? tak to musis zmenit!
Nerozumis php kodu? Tak si to muzes prepsat.

if ($up) {echo '<img src="on.jpg" alt="up">';}
else {echo '<img src="off.jpg" alt="down">';}
// lepsi?

Nechces tam obrazek? Tak si tam dej misto tagu img jen text.

"Jinak script funguje dobře někdo snad využije. " Nevim, nevim, ja mam radeji prikaz nmap (https://nmap.org/).
V pripade www stranek nestaci jen zjistit, ze pingaji, ale i jestli jede web, cili pres file_get_content zobrazis vybranou stranku a najdes v obsahu konkretni text. Muze se stat, ze web jede, ale zobrazuje se error404 stranka. Coz je taky stranka, ale neni to ta, ktera by tam mela byt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:c98:801...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý