Kopirovanie a vytvaranie suborov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kopirovanie a vytvaranie suborov – PHP – Fórum – Programujte.comKopirovanie a vytvaranie suborov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Codemaster0
Návštěvník
12. 11. 2015   #1
-
0
-

Čaute, potrebujem pomôcť, mám premennu $way = $_POST['way']; spravil som si script na vytvaranie suborov a nasledne copirovanie do nich. budem kopirovat index.php. mam mkdir($way); ale potom by som napisal prikaz copy('index.php',$way); bude to stacit ten druhy argument ci k nemu treba pripisat este aj index.php, lebo funguje to na zaklade formularu kde zadam cestu a potvrdim. A ak by bolo treba pysat cestu a k tomu /index.php tak by som este poprosil pomoc s vyskladanim premennej.

Ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.220.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
13. 11. 2015   #2
-
0
-

php.net/copy tam je jiste par examplu a postu od uzivatelu.
Spojovani je tecka. "aaa"."bbb" nebo "aaa".$bbb.
Text, ktery ti posle uzivatel by bylo dobre zkontrolovat na nezadouci znaky, idealne odstranit diakritiku, overit, zda tam nema ../../ (slozka/slozka/../../slozka/../../../slozka) a pod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:449:de1...–
Kit+15
Guru
15. 11. 2015   #3
-
0
-

#2 peter
Funkce copy() se pro upload nemá používat. Většina hostingů ji blokuje, protože je potenciálně nebezpečná, zejména pokud ji použijí neznalí programátoři.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 11. 2015   #4
-
0
-

Nebezpecna je jen, kdyz je admin serveru / programu neznaly a povoli uzivateli kopirovat ze slozek, kam se nema dostat.
Na nekterych hostinzich nemas jinou moznost, nez pouzit copy, protoze move_uploaded je blokovane. Nicmene, on to tu pouziva trochu jinak. Nejspis vytvari uzivateli nejakou adresarovou struturu podle jine slozky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f42b:97...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Kopirovanie suborov — založil tojejedno

SAFE MODE vs Vytvaranie suborov — založil radypala

Rodovnnanie a kopirovanie — založil marek

Kopírovanie a vloženie textu — založil dusan0611

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý