Zobrazení dne a datumu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zobrazení dne a datumu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZobrazení dne a datumu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
16. 11. 2015   #1
-
0
-

Ahoj potřeboval bych poradit s tímto oříškem:

Potřebuji zobrazit pouze název: pondělí + aktuální datum  a neděle + aktuální datum.

Takto by to mělo zobrazovat:

Pondělí 16.11. až Neděle 22.11.2015

další týden

se zobrazí:

Pondělí 23.11. až Neděle 29.11.2015

A tak dále....

Bohužel jsem lama a vůbec si s tím neumím poradit :(

Pomůžete mi s tím? Moc předem děkuji všem

Nahlásit jako SPAM
IP: 181.36.1.–
chita0
Newbie
16. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 Jirka 

function rangeOfWeek() 
{
   var range_of_week = '';
            
   var date = new Date();
   var day_of_month = date.getDate();
   var day_of_week = (date.getDay() != 0 ? (date.getDay() - 1) : 6);

   date.setDate((day_of_month - day_of_week)); 
        
   range_of_week += 'Pondělí ' + date.getDate() + '.' + (date.getMonth() + 1) + '. až ';

   date.setDate((day_of_month - day_of_week + 6));
        
   range_of_week += 'Neděle ' + date.getDate() + '.' + (date.getMonth() + 1) + '.' + date.getFullYear();
            
   return range_of_week;
}

console.log(rangeOfWeek());
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.198.–
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
16. 11. 2015   #3
-
0
-

děkuji za kód ale nic se nezobrazuje když zadám do stránek:

<script>
function rangeOfWeek() 
{
   var range_of_week = '';
            
   var date = new Date();
   var day_of_month = date.getDate();
   var day_of_week = (date.getDay() != 0 ? (date.getDay() - 1) : 6);

   date.setDate((day_of_month - day_of_week)); 
        
   range_of_week += 'Pondělí ' + date.getDate() + '.' + (date.getMonth() + 1) + '. až ';

   date.setDate((day_of_month - day_of_week + 6));
        
   range_of_week += 'Neděle ' + date.getDate() + '.' + (date.getMonth() + 1) + '.' + date.getFullYear();
            
   return range_of_week;
}

console.log(rangeOfWeek());
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 181.36.1.–
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
16. 11. 2015   #4
-
0
-

Co mám napsat do:

document.write?

Nahlásit jako SPAM
IP: 181.36.1.–
chita0
Newbie
17. 11. 2015   #5
-
0
-

#4 Jirka 

document.write(rangeOfWeek());
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.198.–
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
17. 11. 2015   #6
-
0
-

super moc moc děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 181.36.1.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý