MySQL podmienka – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MySQL podmienka – PHP – Fórum – Programujte.comMySQL podmienka – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zelenac10
Návštěvník
18. 11. 2015   #1
-
0
-

Dobrý večer

chcel by som sa opytať existuje nejaka podmienka na vyber z DB, ktorá funguje na principe ak nie je prazdne poličko tak tu hodnotu vypiše...ako pri podmienke isset?

Nahlásit jako SPAM
IP: 151.236.227.–
Vkuse sa len učím :)
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
18. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 zelenac1
To je přece standard. Tady není co vymýšlet či objevovat, je to součástí designu SQL.

Možná se ptáš na funkci COALESCE().

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:6544:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
19. 11. 2015   #3
-
0
-

sloupec IS NOT NULL
Zalezi, jak mas napsany ten SELECT. Normalne se NULL nevybiraji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:31be:ea...–
zelenac10
Návštěvník
19. 11. 2015   #4
-
0
-

Dakujem za odpovede...

Ale chcel by som sa ešte opýtať.

Mam vyhladavač je tam 7 parametrov typ,cena,strava,pocet,kraj,okres,mesto..

Ale nechcem tam dať čo je povinné vyplniť . tak jedine keď chce určiť mesto tak musí vyplniť kraj,okres,mesto.

A teraz mam otázku ako sa dá spraviť podmienka v SELECTE, aby vyberal podla toho čo je len zadané može byť zadaná napr. iba jedná hodnota a to cena. 

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 151.236.226.–
Vkuse sa len učím :)
Kit+11
Guru
19. 11. 2015   #5
-
0
-

#4 zelenac1
Tohle se obvykle řeší tzv. slepováním dotazu. Je to hnusné, ale funkční.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:6544:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
zelenac10
Návštěvník
19. 11. 2015   #6
-
0
-

dobre, určite to nie je tažké, ale ako spravim aby AND a OR sedelo ... tam 

ked mam zadaný napr. typ, strava a kraj

Nahlásit jako SPAM
IP: 151.236.226.–
Vkuse sa len učím :)
Řešení
Kit+11
Guru
19. 11. 2015   #7
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#6 zelenac1
Prostě to slovo AND či OR použiješ jako lepidlo: 

<?php
$data = array('žravý', 'masitá', 'jihomoravský');
$conditions = array('typ=?', 'strava=?', 'kraj=?');
$sql = "SELECT sloupce FROM tabulka WHERE " .
    implode(" AND ", $conditions);
$select = $pdo->prepare($sql);
$select->execute($data);
$vysledek = $select->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Podmienka v C++ — založil FeFeronka

Nefunguje podmienka — založil vrtkoo

Podmienka s dátumom — založil fja

Podmienka v JSP — založil vlado0991

While -chybna podmienka — založil jonhnw

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý