Zobrazenie hôdnot z riadku tabuľky v grafe – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zobrazenie hôdnot z riadku tabuľky v grafe – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZobrazenie hôdnot z riadku tabuľky v grafe – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

userz21
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 11. 2015   #1
-
0
-

Potrebujem vytvoriť jednu tabuľku a jeden graf. Keď kliknem na riadok v tabuľke, údaje z riadku sa zobrazia v grafe. Vedeli by ste mi poradiť / dať link, tutorial ? oceňujem každú radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.64.19.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
22. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 userz21
Dohledej si, jak přistupovat k tabulce v JS. Stačí zkrátka table, anebo tbody v HTML5 vytáhnout skrz "document.getElementBy..." a následně přidat handler události click každému řádku, či click přidat přímo vytaženým elementům "tr". (onclick) Opět zcela základní znalost JS -> tedy nauč se obecně JS. No a pak již akoráte přeneseš data z řádku -> tr.cells -> stačí zase jen umět JS, což ti umožní každý tutoriál se základy. Na grafy jsou také snadno dostupné tutoriály. Vážně mne nenapadá nic lepšího, než abys počal s učením se JS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.138.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
23. 11. 2015   #3
-
0
-

Googlem si najdi js programy pro vytvareni grafu. Budou mit jiste podobne funkce. Jinak to tedy neni zas az takovy problem.
 

<table id=xxx>
<tr>
<td>A1</td>
<td>B1</td>
<td>C1</td>
</tr>
<tr>
<td>A2</td>
<td>B2</td>
<td>C2</td>
</tr>
</table>

<div id=yyy>
Graf
<span>bod A1</span>
<span>bod B1</span>
<span>bod C1</span>
<span>bod A2</span>
<span>bod B2</span>
<span>bod C2</span>
</div>

<script>
var tbl, gph, td, span, i;
tbl = document.getElementById('xxx');
gph = document.getElementById('yyy');
td = tbl.getElementsByTagName('TD');
span = gph.getElementsByTagName('SPAN');
for (i=0;i<td.length;i++)
	{
	td[i].onclick=function(){fff(this);}
	td[i].id = 'x'+i
	span[i].id = 'y'+i;
	}
function fff(td_sel)
{
var i, id;
for (i=0;i<td.length;i++)
	{
	td[i].className='';	//.parentNode
	span[i].className='';
	}
td_sel.className='sel';	//.parentNode
id = 'y'+td_sel.id.substring(1);
span[id].className='sel';
}
</script>
<style>
td {background:#ddd;}
td.sel, span.sel {background:#f80;}
</style>

http://jsfiddle.net/su8LqLtk/

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4d4e:69...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý