Vyhledávač na stránce nic nenalezne – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyhledávač na stránce nic nenalezne – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVyhledávač na stránce nic nenalezne – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza97
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 11. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych poradit, mám na stránce vyhledávač (má fungovat jako vyhledávač v textu na aktuální stránce, tedy nahrazovat funkci CTRL+F). Jsem trošku slabší programátor a kód jsem našel volně dostupný na internetu a trošku poupravil... Mám ho na stránce, ale bohužel ať zadám kterékoliv slovo, nikdy nic nenalezne.

Můžete mi prosím poradit, kde by mohl být problém....?

Zde posílám odkaz na web, kde se vyhledávač nachází: http://www.jansmerda.4fan.cz/test/

Předem díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.190.–
Reklama
Reklama
ondrej39+1
Věrný člen
22. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 Honza97
Z pohledu UX, tohle, prosím, nedělej. Search bary se používají pro případ, že stránka obsahuje nějaká data, ale ne všechna, protože jich máš moc na to, abys je všechna na jednu stránku vypsal. Pak jsi schopný si pomocí search baru dohledat záznam, pokud takový existuje.

V případě, že jsou na stránce dostupné veškeré informace a další prostě neexistují, nevymýšlej kolo, načítáš funkci, kterou mají prohlížeče defaultně v sobě a mate to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Honza97
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 11. 2015   #3
-
0
-

Protože je na stránce hodně jmen, byla moje představa taková, že uživatel napíše jméno a ten vyhledávač ho přesune přímo za ním... abys nemusel tak dlouho rolovat...

V případě, že jsou na stránce dostupné veškeré informace a další prostě neexistují, nevymýšlej kolo, načítáš funkci, kterou mají prohlížeče defaultně v sobě a mate to.

Použijte funkci prohlížeče..., lze nějak vyvolat na stránce kromě zkratky CTRL+F? Ne každý uživatel ji zná a přijde mi zvláštní psát na web použijte CTRL+F ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.190.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
23. 11. 2015   #4
-
0
-

Kdyz to nefunguje, najdi jiny kod. Idealne zadny!

alert(parent.findString) - ja bych zkusil nechat v onsubmit  alert, jestli to napise ve FF objech nebo function. Pripadne alert(typeOf(parent.findString)) - pokud napise undefined, tak takova funkce neexistuje
Pokud nenapise undefined, tak je to nejspis nejaka funkce pridana pres tag script. Tak se mrkni, co dela.

No, a tu funkci pak najdes priplaclou k html kodu. Nejspis ten kod skladal peknej amater.
tam bych pak zkusil pred kazdy 'if' dat alert, ktery zjistuje, ktera z podminek je splnena. Nebo do ifu jako prvni radek alert(1), v dalsim ifu alert(2), abys videl, kam ten program smeruje.
Spatne pro tebe je, ze to nenapise ani "String '"+str+"' not found!", kdyz zadas xxx. Cili tovypada, ze ten script je bud spatne nebo nepodporuje moderni prohlizece a nebo ho prepisujes necim jinym (ve vsech tech vlozenych script tazich muze byt nekde stejne pojmenovana funkce).

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4d4e:69...–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
23. 11. 2015   #5
-
0
-

Zeptam se jeste takhle. Na strance, odkud mas ten kod, tam to funguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4d4e:69...–
Honza97
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 11. 2015   #6
-
0
-

Nevím jestli bych ji ještě našel, ale ano, tam to fungovalo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.190.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
24. 11. 2015   #7
-
0
-

http://www.javascripter.net/faq/searchin.htm (pouzil jsem google a zkopiroval tam asi 100 znaku kodu, za predpokladu, ze prave ten kousek jsi nezmenil)

Postup je takovy. Najdes v prohlizeci Firefox tlacitko Soubor (pokud nemas zapnuto listu s menu, tak si ji zapni). Tam zvolis Ulozit stranku jako. a nechas to cel ulozit (Uplnou stranku), treba na plochu. Pak si to z te plochy spustis a jestli to jede, tak tam postupne doplnujes kod z te tve druhe stranky. A testujes, zda to jeste funguje a nebo ne. Kazdou funkcni verzi si uloz treba s priponou *.1 *.2 *.3

Naprosto spatny zpusob je, kdyz nevis, co delas a jen zkopirujes do sve stranky cizi kod. To pak nelze zarucit, ze jeste pojede, ze treba neni napojeny na dalsi javascript, ktery tam zapomenes vlozit.

Jestli ti jde jen o vyhledani textu, tak je mozne pouzit str.indexOf, pred slovo vlozit odkaz (str.substring) na kotvu a zmenit urlo pro danou kotvu. <a name="slovo" id="slovo"> stranka.htm#slovo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:881f:fe...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý