C++ char – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ char – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ char – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
3ker0
Duch
22. 11. 2015   #1
-
0
-

Čaute,

začínam s C++ a neviem ako vložiť do char meno ktoré som napísal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.131.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 11. 2015   #2
-
0
-

nejaka ukazka, o co ses snazil, by nebyla?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
3ker0
Duch
22. 11. 2015   #3
-
0
-

#2 KIIV
robil som ulohu 3 z: http://programujte.com/clanek/2005041406-c-3-lekce/

a snazil som sa to spravit takto: 

cout << "Napis meno" ;
char meno = >> ;

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.131.–
ondrej39+1
Věrný člen
22. 11. 2015   #4
-
0
-

#3 3ker
Zkus to takhle...

std::cin >> meno;
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
22. 11. 2015   #5
-
0
-

char meno;  není řetězec, ale jen jeden znak. Pro uložení jména bude vhodný std::string.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
3ker
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 11. 2015   #6
-
0
-

Mám tu další problém stou úlohou č. 3
 

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
for ( int i = 0; i < 10; i++ )
  cout << "Ahoj\n" ;
cout << "Napis meno\n" ;
char meno[0];
cin >> meno;
cout << meno[0];
char cislo[0];
int a = 0;
cout << "\nNapis prve cislo\n" ;
for (int k = 0; k<5; k++)
	{
	cin >> cislo[a];
 	cin.get() ;
    a++;
    if (a<5)
	 cout << "\nNapis dalsie cislo\n" ;
	}
}

Vždy keď to ide robiť druhý cyklus tak ho spraví len raz a ukončí to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.131.–
ondrej39+1
Věrný člen
22. 11. 2015   #7
-
0
-

#6 3ker
Při deklaraci proměnné, číslo, které zadáváš do hranatých závorek, označuje, jak velké pole chceš. Identifikátor vedle názvu označuje, pole jakého typu chceš tvořit.

Pokud napíšeš char meno[0], vytváříš pole prvků typu char o velikosti nula, tedy žádné pole nemáš. V C++ ti tohle bohužel překladač přežvýká, ale nedává to vůbec smysl.

To stejné platí pro vytváření proměnné cislo rovněž reprezentující pole.

V jazycích obecně se hranaté závorky z pravidla používají pro dvě funkce:

  • vytvoření pole a nadefinování jeho velikosti
  • přístup ke specifickému indexu v poli (například v rámci nějakého cyklu)

Projdi si na internetu návody na základní práce s poli v C++, co je to index, co je velikost pole, jak se pole vytváří, atp. Nemusíš to studovat moc do podrobna, stačí základní věci. Pak by ti mělo být jasnější, co na svém programu upravit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Char vo for — založil Rastislav Cupa

CHAR — založil Jeyekomon

Char to string — založil lukas.balaz

Funkce char — založil Lucka_s

Problem s char* — založil Tom9k

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý