Výstup z databáze: Vytvoření grafu a export grafů – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výstup z databáze: Vytvoření grafu a export grafů – MySQL – Fórum – Programujte.comVýstup z databáze: Vytvoření grafu a export grafů – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Gooo0
Newbie
25. 11. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den

Ve svém zaměstnání potřebuji evidovat data týkající se vytížení pracovišť a v tuto chvíli je potřeba, aby mi jednotliví pracovníci neustále zapisovali data do připravených formulářů a na konci směny propočítávali různé vzorce a zakreslovali do grafů aktuální hodnoty. Rád bych se pokusil situaci řešit pomocí tabletu s přednastavenou webovou stránkou, kde budou jednotlivé tlačítka odesílat údaje do databáze.

A protože o PHP a MySQL vím v podstatě prd, představuji si to asi velmi jednoduše:

- Prakticky potřebuji evidovat čas práce na zakázce, čas přestavby stroje, čas poruchy a čas nevytížení stroje (Zatím nemám jasno, zda je to vše, ale pro příklad to nyní stačí). Tedy bych vytvořil webovou stránku, která bude mít čtyři tlačítka na začátek vypsaných procesů a čtyři tlačítka na ukončení (tedy pracovník začne přenastavovat stroj, tak stiskne tlačítko "START PŘESTAVBY" a po ukončení přestavby a začátku práce stroje by stiskl tlačítko "KONEC PŘESTAVBY" a hned "START PRÁCE"...). Stisk tlačítka by do databáze uložil aktuální čas. Tím bych měl vytvořeny záznamy a i když v tom nemám vůbec jasno, myslím si že tuto část ještě zvládnu. Webovou stránku s připojením k databázi a odesílání dat z pole jsem již na jinou akci vytvořil.

- Bohužel, potřebuji pak s těmito daty pracovat. To znamená další rozhraní, které mi umožní vybrat požadované časové období a z něj se mi graficky znázorní podíl jednotlivých operací (Vyberu například předcházející týden, a zobrazí se mi v grafu že se na zakázce pracovalo 70%, 15% času byl stroj nevytížený atd...Já si pak ten graf mohu zkopírovat a vložit do mých reportů).

Já to zde vypisuji a vzhledem k mým vlastnostem je jasné, že je to dlouhodobější projekt (jak jsem psal, rozjet MySQL a nějaké to základní odesílání dat by nebyl problém, samotný návrh databáze a jejich vazby už bude problém, ten zbytek už vůbec tedy netuším). Nepíšu to proto, že čekám že to někdo udělá (i když, kdyby někdo ji v minulosti podobný systém řešil a má, budu jen rád :o). Jde mi spíš o to, jestli mi někdo neřekne, na co se mám zaměřit, abych googlil a hledal nějaké info.

Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.244.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
26. 11. 2015   #2
-
0
-

"A protože o PHP a MySQL vím v podstatě prd"
Takze, jaka bude financni castka/h? A kolik hodin odhadujes?
"Webovou stránku s připojením k databázi a odesílání dat z pole jsem již na jinou akci vytvořil."
Tak vis nebo nevis neco? :)

Pokud neco vis, tak bych hledal naco jako guestbook nebo pocitadlo stranek pracujici s db. Tabulky bych videla asi 2.
akce: id_akce, nazev
casy: id_casy, id_akce, cas1, cas2
SELECT * FROM casy WHERE x>cas2 OR cas1<y (pokud probiha oprava cas2 jeste v cas x, tak to zahrn do grafu; kdybys ted grafy jednotlive poscital, tak tam opravy na okrajich budes mit 2x)
Pak je treba promyslet ruzne krizove stavy. Treba, kdyz nekdo zapomene kliknout na tlacitko, pak si odejde na obed a zapomene. Do dalsi odstavky stroj bezi, ale ty to neevidujes, ze uz byli prace na opravach ukonceny. Nebo proste zapomene kliknout zacatek odstavky. Tak pak tam budes mit treba zacatek 12:32:11, konec 12:32:56 :)
Treba by to chtelo spis neco jako karticku zamestnance (chip na klicich od stroje) a kontrolovat pritomnost klice v blizkosti stroje pomoci wifi. Tento udaj pak tez zapisovat a pripadne, pak pouzit pro dalsi graf. Pritomnost klice pobliz stroje vs pracovnikem odklikane prace.
Tady na ubytovne je el. zamek. Puvodne se pouzivala karticka, ale ted presli na klicenku. Coz je lepsi, pac primo ke kazdemu klici od pokoje je na krouzku chip pro odemykani hlavniho vchodu. Karticky lidi ztraceli, zapominali. Chip se ale musi prilozit k panelu asi na pul cm. Pro wifi by se musela asi udelat nejaka spesl klicenka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:69ce:b5...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Vytvoření grafu - Dijkstra — založil Lukáš

Analýza grafů — založil Spectator

Vykreslování grafů — založil Jay

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý