Citanie suboru – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Citanie suboru – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comCitanie suboru – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Peter1250
Newbie
28. 11. 2015   #1
-
0
-

Ahojte, potrebujem pomoct s nacitanim txt suboru do javascriptu, nasledne ho budem po riadkoch prechadzat. Cestu mu potrebujem zadat napevno, bez vyberania pomoocu tlacitka.

Nedari sa mi ho nacitat, nasiel som nieco, len vsade je to vyriesene, ze si pouzivatel vyberie ten subor... ja ho potrebujem nacitat automaticky.

Dakujem za pomoc, pekny den

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.67.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
28. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 Peter125
Ach, Google... Stačí AJAX na file://. Tedy "XMLHttpRequest".

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.182.–
Peter1250
Newbie
28. 11. 2015   #3
-
0
-

nasiel som nieco, ale cez ten file:// to pise chybu v console prehliadača: Cross origin requests are only supported for protocol schemes: http, data, chrome, chrome-extension, https, chrome-extension-resource.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.67.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
28. 11. 2015   #4
-
0
-

#3 Peter125
Pak File... Google -> JS File object

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.173.–
Kit+15
Guru
28. 11. 2015   #5
-
0
-

#1 Peter125
Pokud se snažíš načíst lokální soubor uživatele bez jeho vědomí, tak máš prostě smůlu. Pro ukládání informací a pro jejich pozdější čtení však můžeš využít lokální cookies nebo databázi. Výhodou je, že se s tím pracuje podstatně lépe než se souborem po řádcích.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
28. 11. 2015   #6
-
0
-

#5 Kit
Vskutku? Zajímavé! :S

warning: File /data/kecy is closed, will open it for reading, proceeding
Význam BIOSu?,,BIOS býval skoro stejně důležitý jako CPU. Jelikož CPU dokáže zpracovávat pouze strojové instrukce ...

Jak píši - File...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.173.–
Kit+15
Guru
28. 11. 2015   #7
-
0
-

#6 Matěj Andrle
Tak ukaž nějaký příklad, jak čteš Javascriptem z nějakého souboru. Jde to jen v případě, kdy ten Javascript skutečně spustíš lokálně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
28. 11. 2015   #8
-
0
-

#7 Kit
Jediný problém, kterýžto znám a řešil jsem: 0x80004005 Jinak File normálně jede. Jakož i FileReader. O práva k zápisu si vždy můžeš zažádat - viz Google. (Lze tedy zapisovat kamkoliv - když si o to zažádáš a správně to napíšeš...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.173.–
Kit+15
Guru
29. 11. 2015   #9
-
0
-

#8 Matěj Andrle
Když nevíš, tak neraď. Nikdo není zvědav na kecy typu UTFG.

#1 Peter125
Z lokálního souborového systému nelze číst kvůli bezpečnosti. Možná to některé hloupější prohlížeče povolují, ale byla by to docela závažná bezpečnostní díra. Je však možné v nastavení prohlížeče pro některé domény povolit práci s lokálními soubory. V žádném případě bys však neměl nutit uživatele, aby si tato nebezpečná vrátka otvíral.

Nepadla tady důležitá otázka: K čemu to potřebuješ? Jestli chceš vykrádat soubory z lokálních PC, tak na to raději rychle zapomeň.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 11. 2015   #10
-
0
-

Peter125 - Spravne, otazka na miste, ceho se snazis docilit?

1) Totiz, zabezpeceni prohlizece brani otevirat jine soubory nez lokalni. Cili, mas stranku treba
server.cz/slozka/stranka.htm
a pokousis se otevirat soubor treba
google.com/slozka2/soubor.txt
tak to ti samozrejme prohlizec nedovoli, ten soubor neni tvuj. Ale muzes z nej udelat tvuj, pokud jej nahrajes na server
server.cz/slozka/muj.php?url=google.com/slozka2/soubor.txt
<?php echo file_get_content($_GET['url']); ?>
Resi se tak treba otevirani ceniku csob.

2) Zajimave chovani ma pak otevirani stranky pres file:///. Muze to blokovat nebo povolit otevirat soubory na disku. Treba obrazky to otevira v pohode.

3) Pak mas chovani jako server, kdyz si nainstalujes treba wamp server a spustis a neblokuje ti ho zrovna skype nebo jiny smejd program (apache, php, mysql). Pak to muzes spoustet pres http://localhost jako normal server a nacitat pres php z internetu.

Proc te tam prohlizec nepusti k souboru a datum? Protoze chytraci vymysleli viry do prohlizece, ktere si nactou stranku treba e-banky, pripisi do ni javascript, ktery posle prihlasovaci udaje duplicitne pryc cizi osobe. Coz se ukazalo jako nezadouci. Kdyz to udelas pres vlastni server, tak nutne musis mit jinou url adresu, coz uz si uzivatel vsimne. Kdezto js pripsany ke strance na pozadi, to nemas sanci zjistit, pokud to nehledas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:954f:57...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 11. 2015   #11
-
0
-

Jo, tentyz duvod je i pro nacitani souboru z disku uzivatele. Tez by to mohl javascript odesilat pryc. Treba takovy soubor s hesly uzivatele nebo plany tajneho vojenskeho satelitu, to by uzivatel jiste nebyl rad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:954f:57...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý