Javascript, MOTW a otevírání lokálních souborů – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Javascript, MOTW a otevírání lokálních souborů – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comJavascript, MOTW a otevírání lokálních souborů – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Doomista+1
Stálý člen
28. 11. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,

pokouším se teď v html vytvořit takový menší launcher. Poběží na pc, které nebude připojené k internetu, má IE11 a programy spouští pomocí .bat souborů, které volám přes javascript přes document.location.

Abych donutil IE tento lokální soubor automaticky spouštět s povoleným javascriptem, musel jsem přidat MOTW:
<!-- saved from url=(0014)about:internet -->

Tím jsem si ale zadělal na ten problém, že libovolný relativní link na existující soubor (nebo libovolný absolutní link) se nedá aktivovat. I když to je a href, můžu na to klikat, můžu se pokoušet otevřít to v novém okně, ale nic se neděje. Taky bych byl rád, aby se mi ty skripty automaticky spouštěly a prohlížeč se neptal, zda je chci otevřít.

Tušíte někdo, jak se to dá vyřešit? Díky moc předem.

PS.: velice rád bych se vyhnul instalaci jakéhokoliv dalšího sw, ale jsem otevřený návrhům na rychlé a nenáročné prohlížeče, ve kterých bych toto řešit nemusel (tedy nikoliv firefox a nikoliv chrome), popř pokud by ten problém řešil webserver na localhost

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.71.–
Na vše stačí iostream...
Reklama
Reklama
Doomista+1
Stálý člen
28. 11. 2015   #2
-
0
-

Ještě bych rád dodal, že odkazy na jiné webové stránky kupodivu fungují. Explicitní volání souboru pomocí file:// taky nic nezmůže

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.71.–
Na vše stačí iostream...
Doomista+1
Stálý člen
29. 11. 2015   #3
-
0
-

Tak jsem zjistil to, že MOTW vytrvale blokuje tento typ skriptů. Nemůžu nic spouštět ani přes document.location, ani window.open, ani Shell object. Navíc ve chvíli, kdy na stránku vložím MOTW a spustím ji, tak se mi přidá do nějaké prapodivné interní databáze a dokud tu řádku nesmažu a zároveň ještě nepřejmenuju zdrojový soubor, tak se to pořád chová, jako by tam byla. Předpokládám, že to je zamýšlené chování, aby se náhodou neděly na webu zlovolnosti.

Opravdu ale někdo netuší, jak donutit lokální html soubor, aby se neptal a spustil javascript a aby se neptal a spouštěl moje .bat soubory?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.71.–
Na vše stačí iostream...
peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
30. 11. 2015   #4
-
0
-

Sak to spoustej jako localhost, pres http.
Pro IE existoval koment  

<!-- saved from url=(0014)about:internet -->
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:954f:57...–
Doomista+1
Stálý člen
1. 12. 2015   #5
-
0
-

#4 peter

ten koment tam mám, napsal jsem to v druhém odstavci dotazu. pokud si ten koment tam vrazím, tak přestane fungovat otevírání .bat souborů

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:809::93e5:9...–
Na vše stačí iostream...
Doomista+1
Stálý člen
1. 12. 2015   #6
-
0
-

Na technet.microsoft mi byla doporučena technologie HTA, zkusím to s ní, tváří se to jako nejlepší řešení

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:809::93e5:9...–
Na vše stačí iostream...
peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
1. 12. 2015   #7
-
0
-

hta ja .htaccess soubor, ne? Cili spoustet to pres server, localhost nebo na webu. Na tom serveru si pak muzes spoustet i bataky, kdyz to dovolis uzivateli php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:482d:fd...–
Doomista+1
Stálý člen
5. 12. 2015   #8
-
0
-

#7 peter
Jo, to jsem si taky myslel, ale HTA znamená HTML Application. Je to trochu starší technologie, která běží pouze pod Windows a pouze pokud máš nainstalované IE a používá to podstatně starší vykreslovací jádra. Důležité ale je, že se taková věc chová jako běžná aplikace, takže se to neptá a dá se tam nastavit automatický fullscreen, ikonky, zakázat sidebary, apod.

Parádní věc zrovna na to, co jsem chtěl udělat

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.71.–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Chyba pri otevirani souboru — založil Fonadius

Otevírání — založil headDD

Otevirani soubru — založil Siblik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý