C - příklad – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C - příklad – C / C++ – Fórum – Programujte.comC - příklad – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Adam
~ Anonymní uživatel
157 příspěvků
29. 11. 2015   #1
-
0
-

Ahoj, prosím Vás, učím se programovat v C, zkouším nové příklady a zrovna si nevím rady jak začít s tímhle příkladem. Prosím o radu jak začít, děkuji mockrát.

a)Je dána proměnná a. Napište část kódu, kde se rozhodne zda je hodnota této proměnné lichá a nebo sudá. Poté se na monitor vypíše například text „a = 5, tj. liché číslo“ popřípadě „a = 6, tj. sudé číslo“.

b)Vytvořte cyklus pomocí kterého se na obrazovku vypíše malá násobilka až po požadované číslo, které bude určovat uživatel proměnnou „nasobilka“ (př. pokud bude nasobilka == 4, tak na obrazovce proběhne výpis násobků malé násobilky pro čísla 1, 2, 3 a 4)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.166.–
Reklama
Reklama
Doomista+1
Stálý člen
29. 11. 2015   #2
-
0
-

a) potřebuješ operátor modulo, v C se píše %. Je to celočíselný zbytek po dělení. Třeba 3 % 2 ti dá jedna, protože celočíselný zbytek po dělení tří je jedna. Schválně si zkus zjistit, co ti to dělá pro sudá a lichá čísla

b) potřebuješ dva vnořené cykly for. ten první bude omezený proměnnou nasobilka, ten druhý, vnořený bude omezen číslem 10 (protože malá násobilka je od 1 do 10). Ten vnořený cyklus bude nějak používat řídící proměnnou prvního cyklu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.71.–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů

Podobná vlákna

Příklad v c++ — založil Petr

Příklad v C++ — založil squirrel

Priklad — založil ukulele

Příklad — založil anonim

Příklad — založil Hana

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý