Rotacia článkov Mysql – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rotacia článkov Mysql – PHP – Fórum – Programujte.comRotacia článkov Mysql – PHP – Fórum – Programujte.com

 

zelenac10
Stálý člen
29. 11. 2015   #1
-
0
-

Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať či sa dá nejakou funkciou spraviť rotáciu článkov na internete to neviem nájsť tak preto sa na Vás obraciam. Aby sme sa dobre rozumeli mám napr. 10 článkov.

Prvé zobrazenie

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Druhe zobrazenie 

2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 

..... adť

Existuje niečo také

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 151.236.227.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 11. 2015   #2
-
+2
-
Zajímavé

Jestli ti bezi session, tak si muzes ulozit cislo prvniho clanku, nebo tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
zelenac10
Stálý člen
29. 11. 2015   #3
-
0
-

problém nevidim v tom ako vytiahnuť prvý članok, ale napr. mam nastavený limit na 5 člankov na stranu a ako spravim, aby sa mi a druhej strane vypisal potom tie zvyšné članky napr 8,9,10, 1 a 2 ..

ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 151.236.227.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
zelenac10
Stálý člen
29. 11. 2015   #4
-
0
-

takto ste to mysleli? Myslite, že pri počtoch cca 1000 bude to fungovať?

<?
 $max_pocet = "15";
 $_SESSION["vypis"] = "6";
 
 for ($i = "1"; $i <= "15"; $i++)
  {
    if ($_SESSION["vypis"] == $max_pocet)
     {
       $_SESSION["vypis"] = "1";
     }
   else
     {
       $_SESSION["vypis"]++;
     }
  
   echo $_SESSION["vypis"];
   echo "<br>";
  
  }
?>

a vystup:

7
8
9
10
11
12
13
14
15
1
2
3
4
5
6
Nahlásit jako SPAM
IP: 151.236.227.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
Kit+15
Guru
29. 11. 2015   #5
-
0
-

#4 zelenac1
Ta podmínka je tam zcela zbytečná, téhož výsledku dosáhneš i bez ní: 

<?php

$max_pocet = 15;
$_SESSION["vypis"] = 6;

for ($i = 1; $i <= 15; $i++) {
    $_SESSION["vypis"] = $_SESSION["vypis"] % $max_pocet + 1;
    echo $_SESSION["vypis"];
    echo "<br>";
}

A příště prosím bez uvozovek kolem čísel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 11. 2015   #6
-
0
-

Kdyz tam das 1000, tak by bylo moc fajn dat prvni radek ob_start().

Kit - deleni pres % muze byt pomalejsi nez if a prirazeni jednicky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:954f:57...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Rotacia — založil Miro1701

Rotácia — založil Zavada

SDL a rotacia obrazku — založil Tomas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý