Hodnota proměnné v souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hodnota proměnné v souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comHodnota proměnné v souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
prgrmr232
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
2. 12. 2015   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych do souboru zapsat binárně hodnotu float a ze něj např. int ...a následně je dokázat přečíst a naplnit jimi proměnné... jak? :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9193:2d5a:10e9:...–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
2. 12. 2015   #2
-
0
-

   

fwrite((void*)&tvuj_float, sizeof(tvuj_float), 1, soubor);
fwrite((void*)&tvuj_int, sizeof(tvuj_int), 1, soubor);

Nicmene pokud to budes zkouset na systemu s jinou endianitou, tak ty cisla proste nenactes spravne a budes muset prohazovat poradi bajtu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kit+11
Guru
2. 12. 2015   #3
-
0
-

#1 prgrmr232
Binární zápis přináší několik výhod a několik nevýhod. Pokud se jedná o dvě až tři čísla, raději bych uvažoval o textovém zápisu. Bude to čitelné a přenositelné. U většího množství dat bych zvážil použití databáze, XML, JSON, YAML, INI nebo cokoli jiného, jen ne vlastní binární formát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:89b:d...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
prgrmr232
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
2. 12. 2015   #4
-
0
-

#3 Kit
Potřebuji zapisovat pouze pole hodnot + nějaké dodatečné informace (geometrická data pro OGL). Chci zůstat u jednoduchosti a dozvědět se něco o čtení a zápisu dat v c++. :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9193:2d5a:10e9:...–
Kit+11
Guru
2. 12. 2015   #5
-
0
-

#4 prgrmr232
Bohužel netuším, co je to OGL a ani Google mi v tom nepomohl. Má to něco společného s Oblastní galerií v Liberci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:89b:d...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
prgrmr232
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
2. 12. 2015   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9193:2d5a:10e9:...–
Kit+11
Guru
2. 12. 2015   #7
-
0
-

#6 prgrmr232
Vím, co je OpenGL. Chtěl jsem jen vědět, co je to OGL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:89b:d...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
BDS+2
Věrný člen
3. 12. 2015   #8
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#3 Kit
pokud člověk neplánuje verzování výstupního souboru, může být binární zápis ideální (často není třeba chodit s dělem na vrabce). Taky existují zavedené formáty wav, mp3, bmp, avi..., které by byly v pozměněném formátu k ničemu... Zvláště pokud se jedná o hodně velké množství "nedatabázových" dat bych volil právě binární formát (často obrovská úspora místa a vhodně zvolený formát souboru může i několikanásobně zrychlit načítání) , ale jak už jsem naznačil asi problém nastane, když budeš chtít v budoucnu změnit formát souboru. To, že je formát čitelný i pro běžné uživatele může být někdy i nevýhoda - (ukládání výsledků u her, výchozí nastavení aplikací, ukládání osobních údajů....)

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 109 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý