Výpis souřadnic do souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpis souřadnic do souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýpis souřadnic do souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Trollin
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 12. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,

snažím se vytvořit soubor obsahující body pro vykreslení Sierpinského trojúhelníku. Jenže když program spustím, do souboru se mi vypíše jenom 0 0 a nemůžu přijít na to proč. 

#include <iostream>
#include <fstream>
#include <ctime>
#include <cstdlib>
#include <cmath>
#define TARGET_FILE "souradnice.txt"
#define ERROR_MESSAGE cout << "Nepodarilo se najit soubor" << endl;

using namespace std;

struct bod {int x, y;};

void output(int xx,int yy)
{
    ofstream F(TARGET_FILE);
    if(F)
    {
        F << xx << " " << yy << endl;
        F.close();
    }
    else
    {
        ERROR_MESSAGE
    }
}

int main()
{
    bod A, B;
    A.x=0;
    B.y=0;
    int M, v;

    cout << "Zadejte pocet operaci" << endl;
    cin >> M;

    for(int i=1; i<=M; i++)
    {
        srand (time(NULL));
        v = rand() % 3;
        if(v==0)
        {
            A.x=0.5*A.x;
            B.y=0.5*B.y;
            output(A.x, B.y);
        }
        if(v==1)
        {
            A.x=0.5*A.x + 0.25;
            B.y=0.5*B.y + 0.5*sqrt(3)/2;
            output(A.x, B.y);
        }
        if(v==2)
        {
            A.x=0.5*A.x+0.5;
            B.y=0.5*B.y;
            output(A.x, B.y);
        }
    }
}

Dík za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.87.–
Reklama
Reklama
Melamber7770
Newbie
3. 12. 2015   #2
-
0
-

if(F.is_open()){//neco}else chybová hláška;

pak jsem videl na netu neco jako while(getline(F,pomocna)){

//ale také si sám nevím s kodem jenom se snažím pomoct

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.33.–
KIIV+42
God of flame
3. 12. 2015   #3
-
0
-

Pri kazdem zapisu prepises ten soubor (otevreni souboru pro zapis ho bud vytvori pokud neexistuje, nebo ho vyprazdni pokud existuje). Hledas flag append.

Ale neni to zrovna moc efektivni. Lepsi je ten soubor otevrit a zapisovat do nej porad.

Taky jsem vubec nepochopil, na co mas strukturu, kdyz mas pak body A,B, kde pouzivas jen A.x a jen B.y.. to rovnou muzes mit jen ten A.x a A.y

Jinak se da pretizit operator <<, abys mohl delat jen:     out << A << "\n";    

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Podobná vlákna

Vypis do souboru — založil Franceq

Výpis ze souboru — založil Jirka

Výpis do souboru — založil Kotrfa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý