Výpis rovnice – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis rovnice – Java – Fórum – Programujte.comVýpis rovnice – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
vasek2300
Duch
3. 12. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, jak udělat výpis z tohoto programu ve formátu pro hodnoty variace například 6 a 3  6*5*4=120? děkuji

static Scanner cti=new Scanner(System.in);
    public static void main(String[] args) {
        System.out.print("zadej n: ");
        int n=cti.nextInt();
        System.out.print("zadej k: ");
        int k=cti.nextInt();
        if(n<k)
            System.out.println("zadal jsi špatná čísla");
        else if (n<1)
            System.out.println("zadal jsi špatná čísla");
        else if (k<1)
            System.out.println("zadal jsi špatná čísla");
        else{       
            int c=var(n); 
            System.out.println(""+c);
            int d=var(k);
            int e=c/d;
            System.out.println("Výsledek variace je: "+e);  
        }     
    }
     public static int var(int a){
     if(a>1)return a*var(a-1);
        else return 1;
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:838c:59b2:18f1:...–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 12. 2015   #2
-
+1
-
Zajímavé

Co cyklus: for (i=n; i > (n-k); --i) ? Mozna to zvladne i trochu vetsi cisla nez pocitat pro n i k permutaci (coz uz pri pomerne malejch cislech v intu pretece)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vasek2300
Duch
3. 12. 2015   #3
-
0
-

díky za radu, ale tápu v těch výpisech, jak to mám napsat do závorky, takhle to vypisuje pro každý součin zvlášť

int e=c/d;
             for (i=n; i > (n-k); --i) 
            System.out.println("variace = "+i+"*"+i+"=" +e ); 
            System.out.println("Výsledek variace je: "+e);
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:838c:59b2:18f1:...–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 12. 2015   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3 vasek230
vypis pokazde jednu hodnotu. Nejhorsi je mezi ne vlozit ty nasobeni. Protoze bez extra podminky budes mit jednu navic...   neco jako     

for (i=n; i > (n-k); --i) {
  if (i!=n) {
    System.out.print("*"+i);
  } else {
    System.out.print(i);
  }
}

Snad to nejak bude fungovat, javu nepouzivam a nemam to na cem to otestovat (a instalovat se mi to nechce)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vasek2300
Duch
7. 12. 2015   #5
-
0
-

děkuji moc za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.127.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Rovnice — založil Kája

Help kv .rovnice — založil Darkkiller

Diferencialni rovnice — založil MichalJeNoob

Rovnice - uloha — založil matouch

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý