Grafické rozhranie v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Grafické rozhranie v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comGrafické rozhranie v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Kent0
Stálý člen
7. 12. 2015   #1
-
0
-

Ahojte,

chcem sa opýtať či je rozumné v C robiť GUI alebo sa mám držať konzoly.

Za vaše názory vám ďakujem. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.176.–
ondrej39+1
Věrný člen
7. 12. 2015   #2
-
0
-

#1 Kent

V dnešní době jsou lepší možnosti jak zpracovat grafická uživatelská rozhraní než holý jazyk C. Tím neříká, že to nejde, samozřejmě i v C GUI vyrobíš, ale bude se ti pracovat lépe, když použiješ jazyk jiný, třeba objektový.

Objektově proto, že se tam snáz reprezentují GUI elementy - objekt je okno, objekt je textbox, objekt je uživatel, atd.

Nevím, jak je to s funkcionálním pogramováním, v něm moc zkušeností nemám, třeba to tam jde hezky udělat také.

Pokud ti jde o vlastní optimalizaci BL, vůbec není problém ji napsat v C a frontend v C#, do něhož svou C knihovnu obsahující BL naimportuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Kent0
Stálý člen
7. 12. 2015   #3
-
0
-

#2 ondrej39
Som si vedomý , že objektovo orientovaný jazyk je lepšia voľba ale mám v pláne robiť projekt práve v C a nie som si istý či je dobré sa v ňom hrať aj s GUI kedže som s GUI v C ešte nerobil. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.176.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 12. 2015   #4
-
0
-

#3 Kent
GTK(2/3/+), Gnome, X, DirectX, Tk, ... Za určitých podmínek QT, OpenGem, Wayland, ... Osobně doporučuji, když už, pracovat s jazykem vyšším s přímou podporou generace C. (Viz Bison & Flex -> ovšem jsou tu i vyloženě programovací jazyky.) Co se C týče, do GUI moc nepatří. Asi nejlepší nástroj, kterýžto znám, je (TCL/Ruby/Python)Tk.

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.30.56.–
ondrej39+1
Věrný člen
7. 12. 2015   #5
-
0
-

#3 Kent
Osobně bych se do toho určitě nepouštěl. Pokud jsi masochista, proč ne, ale pokud GUI chceš a máš možnost sáhnout po jiném jazyce, učiň tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Kit+15
Guru
7. 12. 2015   #6
-
0
-

#3 Kent

Je dobré tu aplikaci rozdělit na část výkonnou (třeba v C) a prezentační (nějaký objektový jazyk), které si mezi sebou budou předávat data.

Napsat GUI v čistém C není vůbec triviální záležitostí a proto se používají různé nadstavby Gtk, Qt, Tk, OpenGL apod. Stačí si jen vybrat takové prostředí, které se ti bude líbit a používat ho.

Život je příliš krátký na to, abys vyvíjel vlastní GUI, pokud chceš dělat i něco jiného.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
BDS+3
Věrný člen
7. 12. 2015   #7
-
0
-

#1 Kent
Kdybys byl dřevorubec co má pokácet 10000 stromů, vybereš si sekeru nebo motorovou pilu ?..

Dělat to pouze se sekyrou pouze o týden déle, vyberu si možná ještě sekeru - čistý vzduch je super ;) ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Kit+15
Guru
7. 12. 2015   #8
-
0
-

#7 BDS
Tak tohle přirovnání poněkud pokulhává, protože i na jediný strom si beru motorovku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
BDS+3
Věrný člen
7. 12. 2015   #9
-
0
-

#8 Kit
představa je taková, že tě to sekerou děsně baví :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Kent0
Stálý člen
7. 12. 2015   #10
-
0
-

vďaka za názory :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Graficke rozhranie pre android — založil Mirko196

Windows rozhranie... — založil SystemGuy

Ako na admin rozhranie — založil w3q

Rozhranie pre používateľa — založil mirec123

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý