Linux – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Linux – C / C++ – Fórum – Programujte.comLinux – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
700
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 12. 2015   #1
-
0
-

Preco toto if(rename(argv[1],("./adr/%s",argv[2])) == -1) nepremenuje a nevlozi subor ktory premenujem na iny do vytvoreneho adresara adr ale len ho premenuje v aktualnom adresari no nepremiestni?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
700
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 12. 2015   #2
-
0
-

#1 700
Pisane v C

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 12. 2015   #3
-
0
-

Protoze  ("neco",argv[2])  je technicky vzato jen   argv[2]

Carka slouzi k oddeleni prikazu a vysledek je navratova hodnota (nebo hodnota) posledniho z nich.

Potrebujes nejake misto na retezec a pak je spojit dohromady pomoci strcat.

char * kam_base = "./adr/";
char * kam      = malloc((strlen(kam_base)+strlen(argv[2])+1)*sizeof(char));
strcpy(kam, kam_base);
strcat(kam, argv[2]);

if (rename(argv[1],kam) == -1) { ... }

delete(kam);
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

Linux — založil bbtrash

C++ a linux — založil vird

Linux 1.0 — založil Garret Raziel

Na co linux? — založil liskX

Linux — založil kak

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý