Moc prosím o radu jakým způsobem nebo jestli vůbec se dá upravit konstanta pí.
Bohužel nejsem programátor ale pokud se dá v nějakém jiném programu naprogramovat vykreslování křužnice moc by mi to pomohlo ale nevím jak na to.
Předem děkuji za radu :-)
Fórum › Funkcionální programování
Jak upravit konsantu 3,14 v autoCAd 2012
Moc díky za radu,ale pracuji na geometrické úloze a potřebuji jako pokus upravit nejakým způsobem tuto konstantu π = 3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 ... jeste jednou zde píšu, že nejsem programator a tak nevím, která bije :-) proto tu pisu jelikož se tu určitě najde nejaký CML (Centrální Mozek Lidstva ) :-) který mi dokáže poradit, ale například při programovani na vykreslovani kružnice se používá nějaké sqrt(x) jako druha odmocnina cisla. Ale jak to udělat v programu jako je autoCAD kde jsou všechny konstanty pevně dané.
.
#3 pth
Trochu mi uniká, k čemu potřebuješ takovou přesnost. Obvykle se dráha Země kolem Slunce neměří s přesností na mikrometry.
Doufám, že nezapomeneš započítat i zakřivení prostoru dle OTR.
#5 pth
Na kvadraturu kruhu by typ double měl bohatě stačit.
Nejpřesnější výpočty jsem zatím dělal na real*10 ve Fortranu. Taková přesnost se ani běžně nepoužívá.
#8 pth
Tím kružítkem neodměřuješ část kružnice, ale jen její tětivu. Zkus nejprve ten poloměr vydělit 16 jak to kdysi udělal Archimédes a pak spočítat počet tětiv.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak upravit .exe — založil
Jak upravit SQL dotaz — založil šnek
Jak upravit velikost komponenty TImage — založil Borisek
Jak upravit pozici ukazatele typu char*? — založil oxidián
Jak upravit funkci validate pro mé pužití — založil jAkErCZ