Preskočenie na nový riadok – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Preskočenie na nový riadok – C / C++ – Fórum – Programujte.comPreskočenie na nový riadok – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tobinnek0
Duch
8. 12. 2015   #1
-
0
-

Zdravím, 

chcel by som sa spýtať ako sa dá pri čítaní zo súbora preskočiť na nový riadok  aj v polke riadka, napr. fukcia fscanf mi načíta  3 čísla, a následne bezohľadu na to či sa za nimi niečo nachádza preskočí na nový riadok, kďe zase volám funkciu fscanf, ktorá načíta ďalšíe 3 čísla.

programujem v C

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1b0:ec67:1...–
Reklama
Reklama
pokolp
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 12. 2015   #2
-
0
-

\n

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 141.0.15.–
KIIV+42
God of flame
9. 12. 2015   #3
-
0
-

Ja to vetsinou delam tak, ze nactu cely radek jako retezec pomoci fgets a ten pak predhazuju do sscanf.

Dalsi moznost je po nacteni hodnot, ktere chces nacitat po znacich, dokud nenarazis na '\n', ale muze tam nastat, ze bude napriklad na radku hodnota jen jedna a nacte to pak tu a dalsi dve na pristim radku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
9. 12. 2015   #4
-
0
-

Na konci řádku může být i \r \n. Hodně záleží na tom, jak jsi soubor otevřel. Pokud jako binární, tak musíš umět zpracovat všechny možnosti, které se mohou vyskytnout. Jednodušší je soubor otevřít jako textový, číst celý řádek jako řetězec a z něj "pitvat" jednotlivé hodnoty. Pak se pro tebe "stavová logika" čtení ze souboru zjednoduší včetně detekce neúplného řádku (obsahuje menší počet hodnot než očekáváš). Pokud použiješ fgets, můžeš omezit délku přečteného řetězce - můžeš načítat do staticky alokovaného řetězce. Akorát pak musíš vyhodnotit, zda jsi přečetl řádek celý nebo jen jeho část.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 123 hostů

Podobná vlákna

Nový riadok — založil L33t5pe@k

Riadok z C do C++ — založil Erik

Riadok s definovaným ID — založil Anonymní uživatel

Prikazovy riadok — založil k2k21

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý