Počet operací srovnání a přesunů - insertion sort – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Počet operací srovnání a přesunů - insertion sort – C / C++ – Fórum – Programujte.comPočet operací srovnání a přesunů - insertion sort – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peta
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
11. 12. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,

nevíte někdo, jak se dá vypočítat počet srovnání a přesunů u insertion sort pro např. 10, 20, 50, 100 prvků?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.116.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
11. 12. 2015   #2
-
0
-

Ono zalezi taky jak ty prvky budou serazene. Pro jiz serazene pole ma mit slozitost O(n). Zaroven to znamena, ze srovnani bude cca n. Presunu bude 0, jelikoz se nic nemusi presouvat. U opacne serazeneho pole to bude neco jineho. Kazdy prvek se musi srovnavat se vsemi jiz zarazenymi a pokazde se posouvaji vsechny prvky. Odhadem bych rekl ze pocet srovnani i pocet presunu bude suma od 1 do n

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Peta
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
14. 12. 2015   #3
-
0
-

Já bych to potřebovala spočítat postupně pro různé počty prvků např. tady:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>            
int main()
{
	int pole[10];
	int i, j, n, temp;
	n = 10;
	
	srand((unsigned)(time(NULL)));          
	for (i = 0; i < n; i++)                 
	pole[i] = rand();                

		/*Sort*/
	for (i = 1; i < n; i++) {
		j = i;
		while ((j > 0) && (pole[j - 1] > pole[j])) {
			temp = pole[j - 1];
			pole[j - 1] = pole[j];
			pole[j] = temp;
			j--;
		}
	}
	/* tisk */
	printf("Sorted Array\n");
	for (i = 0; i < n; i++)
		printf("%d \n", pole[i]);
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.116.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 130 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý