Filmova DB void add() problem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Filmova DB void add() problem – C / C++ – Fórum – Programujte.comFilmova DB void add() problem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Klimatex
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
13. 12. 2015   #1
-
0
-

Ahojte,

mam taky problem s mojim kodom. Nefunguje mi metoda void add() vid. kod nizsie, prosim kde mam chybu ? 

void add()
{ 
    FILE *outfile;
    outfile=fopen("filmDatabase.dat","w");
    if(outfile==NULL)
    {
    fprintf(stderr, "\nError opening filmDatabase.dat\n\n");
    exit(1);
}
    printf("Vlozte \"stop\" pre ukoncenie Filmoveho mena.");

    while(1)
     {
printf("\nNazov filmu - SK : ");
scanf("%s", input.fname);
        if(strcmp(input.fname, "stop") == 0)
exit(1);
printf("Nazov filmu - EN : ");
scanf("%s", input.ename);
printf("Filmove cislo  : ");
scanf("%d", &input.f_num);
 
 

    fwrite(&input, sizeof(struct filmoteka), 1, outfile);
     }
  printf("CHCETE POKRACOVAT===>");
others=getche();

}

Okrem ineho mi hadze tieto errory, 

error: stray '\302' in program

error: stray '\240' in program

Pripajam radsej cely zdrojak

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <string.h>

struct filmoteka {
    char fname[20];
    char ename[20];
    int f_num;
};

struct filmoteka input;

char others='y';

void add()
{ 
    FILE *outfile;
    outfile=fopen("filmDatabase.dat","w");
    if(outfile==NULL)
    {
    fprintf(stderr, "\nError opening filmDatabase.dat\n\n");
    exit(1);
}
    printf("Vlozte \"stop\" pre ukoncenie Filmoveho mena.");

    while(1)
     {
printf("\nNazov filmu - SK : ");
scanf("%s", input.fname);
        if(strcmp(input.fname, "stop") == 0)
exit(1);
printf("Nazov filmu - EN : ");
scanf("%s", input.ename);
printf("Filmove cislo  : ");
scanf("%d", &input.f_num);
 
 

    fwrite(&input, sizeof(struct filmoteka), 1, outfile);
     }
  printf("CHCETE POKRACOVAT===>");
others=getche();

}
 
 
 
 
void read()
{
   FILE *infile;
   infile = fopen ("filmDatabase.dat","r");
   if (infile == NULL)
     {
      fprintf(stderr, "\nError opening filmDatabase.dat\n\n");
      exit (1);
     }
 
 
    while(fread (&input, sizeof(struct filmoteka), 1, infile))
      printf ("Filmove Meno = %10s %10s   Filmove Cislo = %8d",
          input.fname, input.ename, input.f_num);
getch();
}
 
 
int main()
{
char choice;
while(others=='y')
{
clrscr();
printf("\n\t\t Vyberte si z nasledujucich moznosti\n\n");
printf("\t\t\t 1.Pridaj nazov Filmu \n");
printf("\t\t\t 2.Zoznam Filmov \n");
printf("\t\t\t 3.Uprav zaznamy Filmov \n");
printf("\t\t\t 4.Vymaz Filmy \n");
printf("\t\t\t 5. Exit \n");
printf("\n\n\t\t\t Vasa volba: ");
choice=getche();
switch(choice)
{
case '1':
   add();
   break;
case '2':
   read();
   break;
case '3':
 
 
     exit(0);
}
printf("CHCETE POKRACOVAT===>");
others=getche();
}
getch();
return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.228.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 12. 2015   #2
-
0
-

Jsou to nejaky formy nezalomitelne mezery. Tvari se to jako normalni mezera ale ve skutecnosti je to nezkompilovatelne. Ty hlasky ti i rikaji, kde presne je (radek a sloupec), takze staci zlikvidovat a nahradit normalni mezerou. Obvykle to vznikalo, kdyz jsem psal specialni znaky pomoci praveho altu a pak jsem delal mezeru (ale nestihl jsem pusit ten altGr)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

C# struct .Count .Add ... — založil kowi

C# - ms word 2010 add-in — založil michael night

Void* — založil expoox

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý