Dekódovaní textu zapsaný Morseovou abecedou – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dekódovaní textu zapsaný Morseovou abecedou – Pascal – Fórum – Programujte.comDekódovaní textu zapsaný Morseovou abecedou – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
14. 12. 2015   #1
-
0
-

Napište program pro dekódování morseovy abecedy. Program si ze souboru morse.txt načte kódy pro jednotlivá písmena morseovy abecedy. Jeden řádek souboru obsahuje záznam pro jedno písmeno. Nejprve je na řádku kód písmena (posloupnost teček a čárek bez mezer a dalších znaků) a poté oddělen nejméně jednou mezerou následuje řetězec odpovídající kódu (může to být jeden i více znaků, např CH, max 3 písmena). Na začátku i na konci řádku může být libovolný počet mezer.

V souboru vstup.txt je zakodovaný text určený k dekódování. Jednotlivá písmena jsou oddělena lomítky. Dvě lomítka za sebou označují mezeru. Program zapíše výsledný text do souboru vystup.txt malými písmeny a dodrží řádkování textu dané vstupním souborem. Konec řádku se nevyskytuje uprostřed kódu písmene. Pokud se ve vstupnim souboru vyskytne znak, ktery program neumi dekodovat, tak je ve vysledku vynecha.

Ukázky souborů:
vstup.txt
-../......../-././...//.---/.//.----/-..-./....-/-..-./..---/-----/.----/...../
.---/.-/-.-//..././/--/.-/.../..--..//-../---/
-.../.-././.-.-.-./
../.---/.--.-./../.---/.-.-.-./-.../.-./

vystup.txt
dnes je 1/4/2015
jak se mas? do
bre
ij@ij.br

morse.txt
.-    a
..    I
.---    J
-.-    K
-..    D
.-.    r
-...    b
.    E
----    Ch
-    t
...-    V
.----    1
..---    2
....-    4
.-..    L
--    m
-.    N
---    o
...    S
.....    5
-----   0    
..--..    ?    
.-.-.-. .
-..-.    /    
.--.-. @

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.58.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
14. 12. 2015   #2
-
0
-

#1 Pascal2015
Pěkné zadání. Ukaž, kolik toho máš hotovo a s čím si nevíš rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:7d85:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý