Typove subory v LAZARUS – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Typove subory v LAZARUS – Pascal – Fórum – Programujte.comTypove subory v LAZARUS – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
matesko
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 12. 2015   #1
-
0
-

potreboval by som vyriesit deklaraciu typoveho suboru v LAZARUS-konzolova aplikacia

ma to spravene takto a stale to hadze chybu:
program project1;
uses crt;

type rovnica=record
zadanie:string;
vysledok:integer;
end;
var rov : rovnica;
i:integer;
f:file of rovnica;

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.42.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
15. 12. 2015   #2
-
0
-

#1 matesko
chjo...

Jakou chybu????

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
15. 12. 2015   #3
-
0
-

Syntakticky je to správně, nemůže to žádnou chybu házet...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
mjseven0
Návštěvník
15. 12. 2015   #4
-
0
-

Pokud je to kompletní kód tak je potřeba na konec ještě napsat "begin end."

Pak by to mělo jít kompilovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 66.249.93.–
Matesko
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 12. 2015   #5
-
0
-

prikladam prtscrn celeho programu+vypis chyby

v dev-pascal mi to v pohode frci

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.18.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
15. 12. 2015   #6
-
0
-

Bože screenshot... to sem nemůžeš ten kód nakopírovat?!

Máš to v tý chybě celkem dost jasně napsané - typové soubory nesmí obsahovat ref-counted typy, v tvém případě je to typ string. Takže buď v tom recordu použij ShortString (délka omezená na 255 bytů) nebo to ukládej jinak.
A chybí ti na konci uvolnění prostředků - close(f).

V dev-pascal ti to "v pohode frci" protože dev-pascal nemá implicitně zapnuté long stringy, FPC ano.
Prostě, v dev-pascal String = ShortString, v FPC String = AnsiString (což je ref-counted typ).

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
15. 12. 2015   #7
-
0
-

#5 Matesko
Tak příště hoď název té chyby do google a přečti si to řešení sám...

Místo string použij shortstring. Lazarus má string vylepšenej přes ukazatele, takže už to není standardní typ jako v Pascalu a nelze ho ukládat do typového souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
15. 12. 2015   #8
-
0
-

EDIT: Tím FPC jsem myslel Lazarus, ne FPC samotný, sorry....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
Matesko
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 12. 2015   #9
-
0
-

#8 Sniper

super dik za riesenia...

vobec som si neuvedomil, aka blba chyba

vyriesene

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.18.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Typove subory — založil lukas

Súbory — založil Samuel Lehotský

*.dat subory — založil delphak

Hlavickove subory — založil Tom@sQo

Subory (vymazanie, edit) — založil jozo0025

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý