Dobry den. Potreboval bych poradit.
Na formuláři mám Edit1 a text v něm převádím pomocí řetězce StrToInt(Edit1.text). To znamená že to co zadám do pole Edit1 mě to převede do Integer. Ale když do Edit1 nezadám číslo ale nějaký text, tak mi to vyhodí chybovou hlášku: '...to slovo...' is not a valid integer value. Jak to mám ošetřit? Aby mi to hodilo moji hlášku.....třeba- Do pole můžete zadávat jen číslo!
Fórum › Delphi
Ošetření StrToInt
bo taky muzes :
try
a:=strtoint(edit1.text);
finnally
showmessage('povedlo se');
Dobre....díky ;-)
Všechno funguje, až na to, že když použiji tu 1. variantu:
var:
kod, cislo: integer;
begin
val(Edit1.Text, cislo, kod);
if (kod <> 0) then ShowMessage('Nezadal si cislo!');
end;
tak mi to vyhodí>>> Nezadal jsi cislo!<<< a hned potom to stejne vyhodí hlášku '...to slovo...' is not a valid integer value.
Da se to nejak osetrit jeste vic? Aby to tu chybu " '...to slovo...' is not a valid integer value" vubec nevyhodilo?
nn dělá to i když spustím samotnej program...to je pravda ale nevim jak bych to napsal
seberm píše:#
# Všechno funguje, až na to, že když použiji tu 1. variantu: .....
ktomu se právě používá try a except.. tzn udej to takhle:
s:='text';
try
i:=strtoint(s);
except
showmessage('zade cislo');
end;
taky ti vyhodí hlášku, ale jen pokud bude spusten debuger.. pokud spustits zvlast... tak ti to udela to co definujes except..
Aha už to chápu díky moc...zkusim to
seberm píše:#
# Dobry den. Potreboval bych poradit.#
#Na formuláři mám Edit1 a text v něm převádím pomocí řetězce StrToInt(Edit1.text). To znamená že to co zadám do pole Edit1 mě to převede do Integer. Ale když do Edit1 nezadám číslo ale nějaký text, tak mi to vyhodí chybovou hlášku: ##uvozovka##...to slovo...##uvozovka## is not a valid integer value. Jak to mám ošetřit? Aby mi to hodilo moji hlášku.....třeba- Do pole můžete zadávat jen číslo!
var
I: integer
begin
I:= StrToIntDef(Edit1.text,-1);
if I > -1 then
begin
end;
end;
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku