Aritmetický průměr C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aritmetický průměr C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comAritmetický průměr C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

MickeyMouse
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 12. 2015   #1
-
0
-

 Zdravíčko,

pomůže mi někdo s tím jak upravit aby při zadávání nuly jako posledního čísla pro ukončení while se nezapočítala do toho aritmetického průměru? 

Předem děkuji za rady - programuji asi týden budu rád za každou radu. Díky

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
	setlocale(LC_ALL, "");
	int cislo;
	int pocetcisel;
	int celkem;
	char znak;
	float prumer;
	cout << "\n***************************************";
	cout << "*\n Výpočet průměru, součtu a počtu čísel";
	cout << "\n";
	cout << "\n PRO VÝPOČET ZADANÝCH ČÍSEL ZADEJ NULU ";
	cout << "\n****************************************";
	while (1)
	{
	cout << "\nZadejte 1. číslo: ";
	cin >> cislo;

	celkem = 0;
	pocetcisel = 2;
	
	while (cislo != 0)
	{
		celkem = celkem + cislo;
		cout << "Zadejte " << pocetcisel++ << ". číslo: ";
		cin >> cislo;

	}
	prumer = celkem / float(pocetcisel);
	cout << "\n***************************************";
	cout << "\nZadali jsme : " << pocetcisel << " čísel/čísla" << endl;
	cout << "\n***************************************";
	cout << "\nSume je : " << celkem + cislo << endl;
	cout << "\n***************************************";
	cout << "\nAritmetický průměr : " << prumer;
	
	cin.get();
	cin.clear();
	cout << "\nKonec? A/N : ";



	cin >> znak;
	if ((znak == 'a') || (znak == 'A'))

		break;

	}

	cout << "\n DÍK, JÁ JSEM PROGRAMÁTOR A TY JSI UŽIVATEL";
	cin.get();
	cin.get();
	return 0;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.102.144.–
18. 12. 2015   #2
-
0
-

U aritmetického průměru je i nula platným zadáním. Šel bych na to jinak: jako první by uživatel zadal počet čísel a pak v konečném cyklu (for) by zadával čísla. Druhý postup by byl zadávat čísla a pro ukončení zadání použít nečíselný znak, např. q. Pak by si program zadaná čísla počítal sám.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 12. 2015   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
nejspise ma takove zadani. Obcas ve skolach pouzivaji ukonceni nulou.

Krom by mu to samo o sobe pocitat nulu nemelo, nicmene tam ma po nacteni prvniho cisla:
pocetcisel = 2;
Takze do toho prirozene pocita i tu pocatecni nulu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
18. 12. 2015   #4
-
0
-
Nerozhodně

#3 KIIV
Jsem zapomněl, že ve školách selský rozum nemá místo :)

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
18. 12. 2015   #5
-
+1
-
Zajímavé

   

int celkem = 0;
int počet = 0;

while(1)
{
  cout << "zadej numero" << endl;
  cin >> cislo;
  if(!cislo)  break;
  celkem += cislo;
  ++pocet;
}
cout << "zadal jsi " << pocet << " cisel." << endl;
cout << "Prumer je " << (celkem/(float)pocet) << endl;

Asi bych si usnadnil práci a v požadavku na zadání čísla bych nevypisoval pořadí zadávaného čísla. Každé zadané číslo bych započítal až po jeho zadání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
MickeyMouse
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 12. 2015   #6
-
0
-

Děkuji všem za pomoc, oddělal jsem počítání při zadávání čísel a tudíž vyřešil problém s nulou. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.102.144.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Aritmetický průměr — založil MatrO

Aritmetický průměr — založil serveronaut

Průměr — založil Sopta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý