Problem s pristupem k prvkum struct – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s pristupem k prvkum struct – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s pristupem k prvkum struct – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tomas Kajtman
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 2. 2007   #1
-
0
-

dobry den mam



struct kostka{
string prvni ="neco"
string druhy ="neco jineho"
int pocet ostatnich promennych = 2
}

Chtel jsem se zeptat jak(a jestli vubec) muzu pomoci hodnoty pocet "ostatnich promennych" pristupovat k jednotlivym prvkum structury aniz bych vedel jak se jednotlive promenne jmenuji (hledam jak vysvetlit kompilatoru ze chci treba druhou promenno z dane structury a ze nevim jak se ta promenna jmenuje)
Za odpovedi predem dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
sn3d0
Věrný člen
12. 2. 2007   #2
-
0
-

No tento problem by som skor riesil cez nejake pole ala std::map.

Horsie je to ak je to struktura niekoho ineho a ty ju nacitavas(napriklad zo suborov).Vtedy je potrebne vediet velkosti premennych atd.. Napriklad zoberme si jednoduchu strukturu:



struct {
int cislo_1 = 1;
int cislo_2 = 2;
} mystruct;


vieme ze sizeof(int) je 4*8 = 32 bitove. sizeof(mystruct) automaticky bude 8*8 = 64 bit. Ako to bude vyzerat v pameti?:

 00 00 00 01 00 00 00 02 


A teraz problem.Nie vsetky platformy radia takto pekne za sebou respektive radenie je rozne.Ale dajme tomu ze data su v pameti seriovo za sebou(cislo_1 a cislo_2) a mame idealne big endian system. Vtedy by sa k tomu dalo pristupovat cez int pole[2].Lenze vsetko sa to komplikuje kedze ty tam mas stringy a tie nemaju konstatnu velkost a este viac sa to komplikuje tym ze sa jedna o typ string co je class a to uz je uplne hardcore. Vecsinou by si mal mat urcity predpis alebo specifikaciu danej struktury.K otvorenym formatom taketo predpisi existuju a podla nich sa data daju pekne nacitat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
tomas Kajtman
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 2. 2007   #3
-
0
-

To sn3d:dekuji za vycerpavajici odpoved pokusim se to udelat pomoci std::map ale jsem jen zacatecnik a o asociativnich kontejnerech nemam celkem paru, takze kdyby to slo udelat nejak jinak<jde mi jen o samotny pristup k tem promennym jestli to bude string nebo char by mi bylo celkem jedno to uz nejak poresim>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
13. 2. 2007   #4
-
0
-

a co pole a pristupovat cez indexy ? struktura.cislo[0] ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 140 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý