Grafika pro Compaq 6715b – Hardware – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Grafika pro Compaq 6715b – Hardware – Fórum – Programujte.comGrafika pro Compaq 6715b – Hardware – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
21. 12. 2015   #1
-
0
-

Ahoj, mám starší NTB HP Compaq 6715b na nenáročnou práci - nějaký tabulky, internet, atd.

Narval jsem do něj Windows 10, tak jsem dokoupil max. RAM 4GB.

Je ale problém s rozlišením, jelikož jde nastavit max 1024 x 768...což je tragédie. Když tam byly XP, bylo rozlišení lepší, bohužel se nepamatuji jaké.

Poradíte mně ideální grafickou kartu pro tento NTB, abych si mohl nastavit lepší rozlišení? Nepotřebuji na tom hrát.

Pro úplnost uvádím, že mám procesor Mobile AMD Sampron(tm) Processor 3600+, 2000 Mhz

Díky, Nicolas

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.236.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
21. 12. 2015   #2
-
0
-

#1 Nicolas
Zkontroluj jestli máš správně nainstalovaný driver pro grafiku. U notebooků je většinou výměna grafiky problém, u toho tvého to imho nepůjde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.239.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
21. 12. 2015   #3
-
0
-

Aha, to jsi mě nepříjemně překvapil, že tam nepůjde narvat lepší grafika.

Je tam "Microsoft basic display adapter". To už jsem kontroloval předtím...Píše to "Nejvhodnější software pro vaše zařízení již je nainstalován", "Ovladač tohoto zařízení je aktuální".

Už jsem to zkoušel odinstalovat a znovu nainstalovat, ale nepomohlo to. Není nějaká další možnost jak z toho ven?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.236.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
21. 12. 2015   #4
-
0
-

#3 Nicolas
http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=3356631&swLangOid=5&swEnvOid=1093

Podívej se sem na drivery, defaultní MS ovladač je důvod, proč nejde nastavit větší rozlišení. Příp. si pomocí např HWInfo ověř, jaká tam je grafika a stáhni driver přímo pro ni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.239.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
21. 12. 2015   #5
-
0
-

Tak grafika je ATI Atombios, konkrétně Radeon X1250.

Připojen obrázek.

Problém je, že se vůbec nenačítá...pokoušel jsem se instalovat, odinstalovat, zakázat, povolit ale vůbec se nenačetla.

Díky za radu, N.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.236.–
Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
23. 12. 2015   #6
-
0
-

Poradíte mně prosím, jak mám updatovat ovladač, když se mně ve Správci nezobrazuje příslušná grafika?

V programu Unknown Device Identifier tu grafiku ale vidím.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.236.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 12. 2015   #7
-
0
-

Nejlíp se podívat přímo na web výrobce

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/windowsfaq.aspx

http://search.amd.com/en-us/Pages/results-support.aspx#k=RS690M

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.183.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
28. 12. 2015   #8
-
0
-

Tak se s tím trápím už týden, ale Windows10 a Radeon X1200 nejdou moc dohromady.

Narval jsem tam W7 a to funguje.

Každopádně díky, N.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.151.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Grafika pro hru — založil crAzY^

Hledáme 2D grafika pro vývoj her — založil Jakub Lásko

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý