Horizontální rozbalovací menu, "podmenu" má menší šířku než jeho nadřazený prvek (rodič) – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Horizontální rozbalovací menu, "podmenu" má menší šířku než jeho nadřazený prvek (rodič) – CSS – Fórum – Programujte.comHorizontální rozbalovací menu, "podmenu" má menší šířku než jeho nadřazený prvek (rodič) – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
21. 12. 2015   #1
-
0
-

Zdravím, mám takový problém, udělal jsem si rozbalovací menu a chci, aby vše, co se rozbaluje, mělo alespoň takovou šířku, jako má ten prvek li (respektive jako má prvek a, který je v prvku li), který je nadřazený rozbalovacímu listu. Hledal jsem na internetu, ale nic mi nefungovalo správně, snad mi poradíte tady.

Tady je kód:  

<html>
  <head>
    <meta charset="utf8" />
  </head>
  <body>
    <style>
    

      @font-face {
	font-family: MerriWeather;
	src: url("font/Merriweather-Regular.ttf");
	font-weight: normal;
      }
       @font-face {
	font-family: MerriWeather;
	src: url("font/Merriweather-Bold.ttf");
	font-weight: bold;
      }

      #menu .level1 {
	list-style-type: none;
	display: inline;
      }
      
      #menu .level1 li {
	display: inline-block;
      }
      
      #menu .level1 li a {
	color: white;
	text-align: center;
	text-decoration: none;
	display: block; 
	padding: 14px 16px;
	position: relative;
      }
      
      #menu .level1 li a:hover {
	background-color: #4d4d4d;
      }

      #menu .level1 .dropdown:hover ul.level2 {
	display: block;
      }
      
      #menu .level1 .dropdown .level2 {
      	display:none;
	position: absolute;
	background-color: #595959;
	border-radius: 0 0 5px 5px;
	padding: 0;
	white-space: nowrap;
      }
      
      #menu .level1 .dropdown .level2 li {
	display: block;
      }
      
      #menu .level1 .dropdown .level2 a {
	
      }
      
      #menu {
	width: 100%;
	padding: 0;
	margin: 0;
	text-align: center;
	background-color: #595959;
	height: auto;
	border-radius: 5px;
	position: fixed;
	
	/* shadow */
	webkit-box-shadow: 0px 1px 64px -5px rgba(110,110,110,1);
	moz-box-shadow: 0px 1px 64px -5px rgba(110,110,110,1);
  	box-shadow: 0px 1px 64px -5px rgba(110,110,110,1);
      }
      
      body {
	width: 100%;
	height: 100%;
	padding: 0;
	margin: 0;
	font-family: MerriWeather;
      }
    </style>

    <div id="menu">

      <ul class="level1">
	<li style="float:left;"><a><b>Něco</b></a></li>
	<li class="dropdown">
	  <a href="#">(Rozbalovací ...)</a>
	  
	  <ul class="level2">
	  <li><a>ABeCeDa</a></li>
	  </ul>
	
	</li>
	<li style="float:right;"><a href="3">Něco</a>
      </ul>
    </div>
    <div style="padding-top:70px;">
    </div>
    <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pharetra ligula nec turpis vestibulum laoreet. Donec ornare pellentesque turpis, ut consequat ante scelerisque vel. Phasellus eu lacinia elit, eget semper ante. Maecenas eget faucibus risus, malesuada ultrices elit. Aliquam sit amet sapien ultricies velit tempor lobortis. Sed cursus et purus vel aliquet. Vestibulum ut elit nec ipsum pretium viverra. Morbi eu lectus pretium, vestibulum urna aliquam, hendrerit velit. Donec vitae auctor orci. Fusce ut sapien posuere, pulvinar ante sit amet, fringilla ipsum. Cras faucibus luctus ultricies. Nunc vestibulum suscipit varius. Quisque aliquam interdum facilisis.</p>

    <p>Duis quis leo nec ante congue venenatis eget at arcu. Ut elit est, ornare eu nisl a, lacinia dignissim lectus. Nulla luctus ipsum non massa rutrum, non finibus magna luctus. Cras laoreet nulla et dignissim tincidunt. Mauris maximus viverra risus sollicitudin pharetra. Maecenas blandit est est, ut maximus arcu mollis sed. Morbi at risus semper est mattis semper ac sit amet nulla. Sed sodales ultricies arcu. Aliquam suscipit, mauris in pretium tristique, orci justo faucibus mi, eget tempus metus orci euismod turpis. Aenean consectetur risus in ex luctus, nec tristique enim tincidunt. Nam ac massa ac tellus bibendum luctus. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.</p>

    <p>Praesent consectetur laoreet nibh ut fermentum. Curabitur pretium condimentum mi ultricies dictum. Pellentesque nec molestie enim. Maecenas eget sem et turpis vehicula blandit. Duis posuere lorem et purus fermentum, sed vulputate enim varius. Proin pharetra tristique elit vel aliquam. Phasellus ultrices eleifend vestibulum. In et ipsum nec lorem convallis efficitur vitae eu dui. Duis quam nisi, mollis ut finibus ut, ultricies eu eros. Phasellus sed erat mattis, ultrices nibh quis, consequat est. Cras nec suscipit enim, et eleifend purus. Proin pellentesque orci orci, in molestie mauris consectetur ac. Nulla facilisi. Sed eget mi lectus. Sed egestas, nulla at lacinia commodo, justo urna porta velit, sed sagittis leo ante id neque.</p>

    <p>Pellentesque consectetur sollicitudin maximus. Aliquam quis placerat massa, nec ullamcorper velit. Suspendisse ut commodo eros. Duis id ultricies ligula. Phasellus ipsum mi, aliquam vestibulum lorem ut, porta pretium augue. Sed augue ligula, vehicula nec ex non, aliquam pellentesque diam. Nulla sed finibus urna, quis imperdiet est. Aenean dignissim non leo vel lobortis.</p>

    <p>Etiam aliquam nec ipsum vel tincidunt. Nunc fringilla a augue sed venenatis. Ut lectus sem, ultrices eu scelerisque eget, porta ac purus. Nunc quis neque velit. Fusce vitae ante hendrerit, tristique leo sed, placerat nisi. Nunc lorem mauris, tempus in eros rutrum, ornare hendrerit metus. Vestibulum dolor eros, ultricies non fringilla in, lacinia quis libero. Phasellus dui tortor, sollicitudin vel dignissim at, aliquet et nunc. Pellentesque odi</p>
  </body>
</html>

Díky předem

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.225.–
Reklama
Reklama
Řešení
22. 12. 2015   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Napsal jsem ještě jinam a dostalo se mi této odpovědi: „Nastavíš .level1 li position: relative a potom tomu podmenu position: absolute; top: 100%; left: 0; widht: 100%; a je to ne? ”

Třeba to někomu pomůže ;)

Jen taková drobnost, takhle to bude přesně na prvek li, já jsem se dožadoval toho, aby to bylo minimálně tak veliké, toho docílíte tak, že místo width: 100% nastavíte min-width: 100%

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.225.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý