Statické linkování knihoven se statickým linkováním – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Statické linkování knihoven se statickým linkováním – C / C++ – Fórum – Programujte.comStatické linkování knihoven se statickým linkováním – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lukáš
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
22. 12. 2015   #1
-
0
-

Zdravím,

mám problém se statickým linkováním a potřeboval bych poradit.

Dělám program v C++ s využitím SDL (IDE mám QtCreator). Chtěl bych si udělat statickou knihovnu pracující s SDL (nazvu ji např. MySDL) abych ji mohl používat v dalších programech.

Při pokusu o vytvoření a překlad knihovny MySDL problém není, ale když pak vytvořím program do kterého staticky nalinkuji svoji knihovnu a chci ho přeložit, tak mi vypíše chyby typu "undefined reference to SDL_Init" atp.

Chápu to tak, že při překladu MySDL problém není, protože tam SDL nalinkované mám, ale pak při překladu svého programu problém je, protože u vytvořené knihovny už knihovna SDL není.

Jak bych měl problém vyřešit? Jde přeložit MySDL tak, aby obsahovala i knihovnu SDL nebo mám někam přiložit nějaký soubor? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.134.–
Reklama
Reklama
Lukáš
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
26. 12. 2015   #2
-
0
-

Vyřešeno díky této stránce. Doufal jsem, že pokud překládám svoji MySDL knihovnu staticky, že už do svého projektu znovu SDL linkovat není třeba. Ale potřeba to je a co je hlavní, je potřeba nejdříve nalinkovat MySDL a až pak SDL - já to zkoušel jen opačně.

Nevíte náhodou někdo, jak (pokud to jde) udělat, aby stačilo nalinkovat jen moji MySDL knihovnu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.134.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 86 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý