Poraďte pls – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Poraďte pls – C / C++ – Fórum – Programujte.comPoraďte pls – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
12. 2. 2007   #1
-
0
-

Dělám kódovací program (a dekódovací) a mam takovej problém: mam tam tohle:



...kód...
slovo[j] = slovo[j] == '~' ? 'a' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == '-' ? 'b' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == '?' ? 'c' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == '|' ? 'd' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == '!' ? 'e' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == ':' ? 'f' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == '{' ? 'g' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == ')' ? 'h' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == '(' ? 'i' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == '}' ? 'j' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == '*' ? 'k' : slovo[j];
atd.
...kód...

u dekódovaní, a u kódovaní:


...kód...
slovo[j] = slovo[j] == 'a' ? '~' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == 'b' ? '-' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == 'c' ? '?' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == 'd' ? '|' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == 'e' ? '!' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == 'f' ? ':' : slovo[j];
atd.
...kód...

Vždycky funguje kódování, ale když to zkopíruju a dám do dekódovaní tak mi to hodí úplnou blbost. Jestli chcete celý kód tak řekněte.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
12. 2. 2007   #2
-
0
-

To DEAS: Hodil by se ještě příklad vstupu a výstupu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
12. 2. 2007   #3
-
0
-

Ehm trošku take, "divne", prečo nastavujes každy prvok, prečo radšej nevytvoríš podmienky zmeny napr. cez switch ?



switch (slovo[j])
{
case 'a':
slovo[j] = '~';
break;
//atd atd
default:
break;
}

ďalej by som si dal pozor na prioritu operatorov, sice nehovorim že je to zle ale bez skúšky by som to tak nenapisal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 204 hostů

Podobná vlákna

Pls poraďte — založil DEAS

PLS Poradte — založil Pacik

Poradte pls se stylem — založil Lukáš

PLS poradte jakej soft — založil Pacik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý