Zarovnávání dlouhého výstupu (cout) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zarovnávání dlouhého výstupu (cout) – C / C++ – Fórum – Programujte.comZarovnávání dlouhého výstupu (cout) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vojta1290
Newbie
3. 1. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,
můj program vypisuje dlouhé věty pomocí std::cout<<""; Konzole bohužel slova nezarovnává před koncem řádku, ale usekává je... Je možnost jak nastavit úhledné zformátování aniž bych musel dělit větu na slova, počítat s  šířkou konzole atd..? Dalo by se použít "/n", ale to je dost nepraktické.

Nějaké jednoduché nápady?
Díky předem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.170.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
3. 1. 2016   #2
-
0
-

#1 vojta129
V konzoli se s tím tak nějak nepočítá. Existují sice různé formátovací nadstavby, ale obvykle jsou poněkud méně praktické. Dnes, v době GUI, se už o formátování konzolového textu téměř nikdo nezajímá.

Sám sice často vypisuji texty v konzoli, ale buď si ohlídám zdroj ručně, anebo nechám výstup upravit nějakým externím programem. Samozřejmě použiji jiný program na zdrojáky, jiný na dokumentaci a jiný např. na diplomku, která má nějak vypadat, má mít správně rozdělena slova, odsazení odstavců apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
PiranhaGreg0
Stálý člen
3. 1. 2016   #3
-
0
-

Tak on je hlavně celkem nesmysl aby to řešil program. Standardní výstup může jít do terminálu, do souboru, do /dev/null, posílat se někam do sítě, ... Pokud nejsi spokojený se zarovnáním textu v konzoli, uprav si nastavení konzole a nebo pokud to nepodporuje, stáhni si jinou  .

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 230 hostů

Podobná vlákna

Cout — založil sexmachina

Printf vs. cout — založil volnaduse

Cout << 3*char — založil Kéfas

Problém s cout — založil Erik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý