URL adresa s více hodnotami – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

URL adresa s více hodnotami – PHP – Fórum – Programujte.comURL adresa s více hodnotami – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
4. 1. 2016   #1
-
0
-

Zdravím,

chtěl bych se zeptat zda lze a případně jak napsat URL adresu na nějaký php soubor ve kterém je sql dotaz, který vyžaduje dvě vstupní hodnoty.

Např.

Když mám nějaký php soubor se sql dotazem kam potřebuji doplnit jednu hodnotu tak napíšu cesta/neco.php?id=1 a zobrazí se mě stránka pro tento dotaz a já bych potřeboval zjisti jestli lze napsat url adresa kde by bylo něco ve smyslu cesta/neco.php?id1=1 a id2=2.

Děkuji. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.219.240.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
4. 1. 2016   #2
-
0
-

#1 Petr
Ano, jde to. Máš to skoro správně, jen místo spojky "a" vrazíš "&": 

cesta/neco.php?id1=1&id2=2

Obvykle se však o to vůbec nemusíš starat, protože to za tebe udělá HTML formulář.

Snad nemusím připomínat, že tyto hodnoty je nezbytné řádně ošetřit, aby ti cizinec nevyraboval databázi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
4. 1. 2016   #3
-
0
-

#2 Kit
Super, děkuji za odpověď, už mi to funguje.

Jsem to zkoušel s tím &, ale jsem měl překlep v názvu php souboru, tak se omlouvám za hloupý dotaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.219.240.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
4. 1. 2016   #4
-
0
-

Taky muzes pouzit pole
a=[1,2,3]
?a=1&b=2&c=3 //$_GET['a'], b, c
?a[]=1&a[]=2&a[]=3 //$_GET['a']
?a=1,2,3 //explode(",",$_GET['a']) by se muselo osetrit pres strpos, jestli tam je nejaka carka nebo ne
json_encode(array(1, 2, 3)); //json_decode($_GET['a']);
serialize()

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:69cd:53...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý