Php 4.3.5 a 5.2 – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php 4.3.5 a 5.2 – PHP – Fórum – Programujte.comPhp 4.3.5 a 5.2 – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hugo
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
18. 1. 2016   #1
-
0
-

Mám script napsaný pro php 4.3.2, ale hází chyby, když ho chci rozběhnout na Vertrigu, které má už php 5.2. Je nějaká možnost jak ten script rozběhnout, napadá mě nějaká emulace?

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.23.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
18. 1. 2016   #2
-
0
-

#1 Hugo
Zkus sem dát ty chyby, jinak se dost blbě radí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Hugo
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
18. 1. 2016   #3
-
0
-

#2 z_moravec
Díky za ochotu. Jako první se objeví toto:

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in C:\Program Files\VertrigoServ\www417\includes\session.php on line 136

Pak vyskakují další, ale ty možná jsou už důsledkem té chyby první.

Jedná se o script PhpGedView v4.1.7

Hledal jsem na netu, něco jsem k tomu našel, ale nefungovalo to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.23.–
Hugo
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
18. 1. 2016   #4
-
0
-

#3 Hugo
Ještě mě napadá, webové servery to musí mít nějak ošetřené, když si nějaký uživatel chce u nich spouštět scripty napsané ve starším php, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.23.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
18. 1. 2016   #5
-
0
-

#3 Hugo
http://stackoverflow.com/questions/2217955/how-can-i-replace-the-deprecated-set-magic-quotes-runtime-in-php

Tady najdeš možné řešení. 

Webové servery takové věci neošetřují, je potřeba upravit skripty podle používané verze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.237.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Hugo
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
18. 1. 2016   #6
-
0
-

#5 z_moravec
Díky, vyzkouším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.23.–
Kit+15
Guru
18. 1. 2016   #7
-
0
-

#3 Hugo
set_magic_quotes_runtime()
Warning: This function was DEPRECATED in PHP 5.3.0, and REMOVED as of PHP 7.0.0.

Magic quotes se nepoužívají, protože ve stávající éře Unicode už neplní svoji funkci a vytvářely jen iluzi bezpečí.

Místo toho se používají při práci s databází tzv. prepared statements, které si s tím poradí mnohem lépe. Takže se ani nediv, že i funkce začínající "mysql_" jsou deprecated a v PHP7 už nejsou. Neměly by se už vůbec používat. Jsou nejen staré, ale i pomalé.

Řešením je přechod k ovladači MySQLi nebo modernějšímu PDO, které tyto schopnosti už mají, obejdou se bez magic quotes a při správném použití jsou (na rozdíl od magic quotes) i bezpečné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+15
Guru
18. 1. 2016   #8
-
0
-

#7 Kit
Ještě bych k tomu dodal, že je doporučováno na začátek každého vstupního skriptu vložit kód 

<?php
if (version_compare(PHP_VERSION, '5.3.0', '<')) {
    set_magic_quotes_runtime(0);
}

samozřejmě je to nutné pouze pokud má server defaultně magic quotes zapnuté - je nutné to vypnout, jinak se to při standardním ošetření proti injection SQL chová podivně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý