#10 ITLover
Aktuálně si dokončuji bakaláře v Jihlavě v oboru aplikovaná informatika, protože jsem se rozhodoval zda studovat, nebo ne a hlavně co a rozhodoval jsem tak dlouho, že už se nikam nedalo přihlásit. Takže jsem skončil v Jihlavě.
Asi jako všude, jsou i tady lepší a horší vyučující a jako úplně na všech IT školách i v Jihlavě je to tak, že pokud tě prostě IT nezajímá a neučíš se ve svém volném čase, tak umíš hovno (ono je pak úplně jedno, jestli studuješ ČVUT, MUNI, nebo chodíš na MIT).
Co se mého původního srovnání v 8. příspěvku týče, to mám od lidí, kteří na daných školách studují, s nimiž jsem v kontaktu a probírali jsme, co a jak tam berou.
Každopádně, na navazující magisterské bych rád do Prahy, právě na ČVUT FIT, protože na mě prostě ta škola působí nejlépe. Dříve tam měli i bakalářské programy zaměřené přímo na SW inženýrství, věc, která mne velmi zajímá, již od prvního semestru, od příštího akademického roku provedli reakreditaci a tak je nyní první bakalářský ročník společný a specializace probíhá až od semestru třetího.
Tak jako tak, bývalý přístup nabízet SWI jako vstupní bakalářský program se mi velmi líbí. Přihlášky si budu dávat ale i na VUT FIT a MUNI FI, přičemž když nevyjde Praha, rád bych na VUT FIT a teprve pak až na MUNI FI.
Mé preference vycházejí z toho, že mám raději praxi a techniku, zkoumání a návrh algoritmů a systémů, než šprtání se teorie, kterou si mohu kdykoliv najít na internetu nebo v odborné literatuře.