Vedel by mi niekto ukázať, kde robím chyby ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vedel by mi niekto ukázať, kde robím chyby ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comVedel by mi niekto ukázať, kde robím chyby ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Judit0
Duch
24. 1. 2016   #1
-
+1
-
Zajímavé

Neviem si rady s týmito troma programami, ktoré nefungujú ako majú.

Dlho nad tým rozmýšľam a skúška sa blíži. Budem rada za každú pomoc.

1. má zistiť, či sa písmeno, ktoré zadám nachádza v danom reťazci. 

//Ma zistiť, ci sa ktorékolvek pismeno, ktoré zadam nachádza v danom retazci 
#include<stdio.h>
#include<string.h>

int main(){
	char string[100];
	char znak;
	int i,n;
	n = strlen(string);
	gets(string);
	scanf("%c", &znak);
	for(i=0;i<n;i++){
		if(string[i]==znak){
			printf("Znak %c sa nachadza v retazci %s", znak, string[i]);
		}
		else{
			printf("Znak %c sa nenachadza v retazci %s", znak, string[i]);
		}
	}
}

Připojen obrázek.

2.má zistiť počet záporných čísel v poli 

#include<stdio.h>

int main(){
	int pole[]= {1,2,3,-4,-5,6,7,-8,-9,-10,11};
	int i;
	for(i=0;i<11;i++){
		if(pole[i]<0){
			printf("Zaporne cisla su: %d \n", pole[i]);
		}
	}
	printf("Pocet cisel v poli je: %d\n", sizeof(pole)/sizeof(int));
	printf("Pocet zapornych cisel je: %d\n", pole[i]);
}

3. má zistiť, či su všetky písmena v slove samohlasky. 

//zisti ci su vsetky pismena v slove samohlasky

#include<stdio.h>
#include<string.h>

int main(){
	char string[80];
	int i,n;
	n=strlen(string);
	gets(string);
	for(i=0;i<n;i++){
		if(string[i]=='a' || string[i]=='e' || string[i]=='u' || string[i]=='o'|| string[i]=='i' || string[i]=='y'){
		}
	}
		printf("Vsetky pismena v slove su samohlasky.\n" );
}

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
24. 1. 2016   #2
-
0
-

1. strlen bys mel idealne poustet az pote, co nactes retezec, ne pred tim, kdyz ta pamet nemusi byt ani vynulovana (a pokud je, tak ti to hledani tezko neco najde, protoze by to vratilo delku 0)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
PiranhaGreg0
Stálý člen
24. 1. 2016   #3
-
0
-

   

#include <stdio.h>

int main(void) {
	char znak, string[100];
	int i;

	fgets(string, 100, stdin);
	scanf("%c", &znak);
	
	for (i = 0; string[i]; i++) {
		if (string[i] == znak) {
			printf("Znak %c sa nachadza v retazci %s", znak, string);
			return 0;
		}
	}	

	printf("Znak %c sa nenachadza v retazci %s", znak, string);
	return 0;
}
#include <stdio.h>

int main(void) {
	int pole[] = {1, 2, 3, -4, -5, 6, 7, -8, -9, -10, 11};
	int i, count = 0;

	for (i = 0;i < sizeof(pole) / sizeof(int); i++) {
		if (pole[i] < 0) {
			printf("Zaporne cislo je: %d\n", pole[i]);
			count++;
		}
	}

	printf("Pocet cisel v poli je: %lu\n", sizeof(pole) / sizeof(int));
	printf("Pocet zapornych cisel je: %d\n", count);
}
#include <stdio.h>

int isVowel(char a) {
	if (a >= 'A' && a <= 'Z')
		a += 'a' - 'A';

	return a == 'a' || a == 'e' || a == 'i' || a == 'o' || a == 'u';
}

int main(void) {
	char string[100];
	int i;

	fgets(string, 100, stdin);
	
	for (i = 0; string[i + 1]; i++) {
		if (!isVowel(string[i])) {
			printf("Nie vsetky pismena v slove su samohlasky.\n" );
			return 0;
		}
	}	

	printf("Vsetky pismena v slove su samohlasky.\n" );
	return 0;
}

Menší prokrastinace před zítřejší zkouškou  . Nejsou ošetřený vstupy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:2905:60e6:96eb...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 214 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý