Nefunguje zobrazení JScrollPanel – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunguje zobrazení JScrollPanel – Java – Fórum – Programujte.comNefunguje zobrazení JScrollPanel – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
droid
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 1. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,
potřeboval bych poradit, jak mám přidat scroll do BoxLayout, ale aby se se položky neroztáhly.

Problém je ten, že tam chci mít položky (JPanel, co obsahuje dalsí věci) a tyhle položky musí být vždy 50px vysoký. Pokud nastavím zarovnání na NORTH, tak se sice neroztáhnout podle výšky okna, ale zase se nezobrazí scroll. Pokud NORTH odeberu, tak se zobrazí scroll, ale zase se roztáhnout na výšku okna.

Víc řekne kód... díky za nějaké rady :)

public class JFramer extends JFrame {

    private static final long serialVersionUID = 1L;

    public JFramer() {
        super();

        setSize(200, 200);
        setLocationRelativeTo(null);
        setTitle("JFramer");
        setLayout(new BorderLayout(0, 0));

        JPanel view = new JPanel();
        view.setLayout(new BorderLayout(0, 0));
        getContentPane().add(view, BorderLayout.CENTER);
        {
            JPanel box = new JPanel();
            box.setLayout(new BoxLayout(box, BoxLayout.PAGE_AXIS));

            JScrollPane scroll = new JScrollPane(box);
            // • pokud odeberu NORTH, tak se scroll přidá a funguje to, ALE
            // položky se roztáhnout, takže pokud tam jsou 2, tak výška
            // každé položky je 50% výšky okna a to nechci, chci aby položka
            // byla vysoká vždy třeba 50px
            // • díky tomu NORTH se položky neroztahují podle okna, ale zase
            // se nepřidá scroll...
            view.add(scroll, BorderLayout.NORTH);

            for (int i = 0; i < 20; i++) {
                JPanel panel = createItem(i);
                box.add(panel);
            }
        }
    }

    private JPanel createItem(int index) {
        JPanel panel = new JPanel();
        panel.setLayout(new BorderLayout(0, 0));
        {
            JButton button1 = new JButton("Button " + index);
            panel.add(button1, BorderLayout.WEST);

            JButton button2 = new JButton("Button " + index);
            panel.add(button2, BorderLayout.EAST);
        }
        return panel;
    }
}

 Případně si přidejte metodu do třídy výše na otestování

public static void main(String[] args) {
    new JFramer().setVisible(true);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Reklama
Reklama
droid
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 1. 2016   #2
-
0
-

tak už jsem na to přišel... ten kód mám správně, ale aby to fungovalo nad panelem, tak je potřeba udělat panel, co podporuje scroll, takže pro vytvoření "box" se nepoužije JPanel, ale vlastní panel implementující Scrollable

public class ScrollablePanel extends JPanel implements Scrollable {

    private static final long serialVersionUID = 1L;

    @Override
    public Dimension getPreferredScrollableViewportSize() {
        return super.getPreferredSize();
    }

    @Override
    public int getScrollableUnitIncrement(Rectangle visibleRect, int orientation, int direction) {
        return 32;
    }

    @Override
    public int getScrollableBlockIncrement(Rectangle visibleRect, int orientation, int direction) {
        return 32;
    }

    @Override
    public boolean getScrollableTracksViewportWidth() {
        return true;
    }

    @Override
    public boolean getScrollableTracksViewportHeight() {
        return false;
    }
}

potom to určení layoutu na NORTH tam nebude a funguje to... nechápu teda, proč takováhle běžná věc není v javě standardem, ale musí si to člověk udělat sám...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Zobrazení alt — založil roman.jaros

C# - Zobrazení formuláře — založil Anonymní uživatel

Zobrazení obsahu CD — založil liborb

Zobrazení kurzoru — založil Terka88

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý