Vysvětlení kodu , casti funkce – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vysvětlení kodu , casti funkce – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVysvětlení kodu , casti funkce – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

robb
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 1. 2016   #1
-
0
-

Zdravím, pomuže mi prosím někdo, nevím , co znamena ve funkci  function showattribs(e) {}   to (e) v zavorce.

Kdyz zkousim psat kod a pokud necham prazdnou zavorku, taky se nic nestane a kod jde i bez toho   function showattribs(e)  tak proč to tam psát??? 

A dale bych chtel poradit, jestli nekdo nevíte, jak v Notepad++ nastavit automatické zvýraznění chyb, pokud treba zapomenu vlozit zavorku, aby me to upozornilo. Dekuji moc

<script type="text/javascript">
 function showattribs(e) {
     var e = document.getElementById("braingialink");
     var elemList = "";
     for (var element in e) {
                 var attrib = e.getAttribute(element);
            elemList = elemList + element + ": " + attrib + "\n";  / a proc je zde za promennou elemList  = elemList  jeste jednou?? Proč by nestačilo tam dat pouze to element??
        }
        alert(elemList);
    }


</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 1. 2016   #2
-
0
-

1. To neni cele. Schazi html kod pro pouziti.
2. e vetsinou znamena element nebo event. Event pouziva treba Mozilla pro udalosti zmacknuti klavesy, pohnuti kurzorem mysi
3.  var e = document.getElementById("braingialink"); - tim cele e prepisujes, takze at uz autor myslel cokoliv, tak to pro dalsi kod nema vyznam

"a proc je zde za promennou elemList  = elemList  jeste jednou?? Proč by nestačilo tam dat pouze to element?"
:)
Element jako slovo je ve smyslu html tag.
Kdyz si nekdo nazve promennou jako element list nebo colection (urcite znas to slovo z "vanocni kolekce cokoladovych figurek"), mysli tim, ze bude obsahovat seznam elementu. Obvykle se se mysli pole, array, [] nebo object {}. V tomto pripade chce takoveto pole prevest do retezce, textu. Jak bys prevedl pole do textu ty?

pole = [5,4,3,2,1]; // objekt = {a:5,b:4,c:3,d:2,e:1}
str = '';
for (i=0;i<pole.length;i++) // obdoba je radek  "for (var element in e)" pro objekt nebo "for (i in objekt)"
  str += pole[i] + ','; // str += objekt[i] + ', '; // str += i + " " + objekt[i] + ', ';
alert(str);

elemList = elemList + element + ": " + attrib + "\n";
elemList += element + ": " + attrib + "\n";
To je totez. Nezalezi na tom, ktery zapis pouzijes.

Notepad++ - Nepouzivam. Mozna zkus pouzit Pspad. Chyby vetsinou odhaluji zmenou zabarveni. Kulate zavorky IF podminek a funkci se tezko hledaji, protoze muzes podminky rozepsat na vic radku a do te zavorky muzes dat dalsi funkci nebo podminku. To asi nepohlida zadny program.
if (a==b && c==funkce1(funkce2(d?e:f)) && g)
A ted rekni, jestli to mam spravne ozavorkovane, ikdyz to mam na jednom radku :) A kdybych na konci smazal zavorku, jak bys to chtel poznat, kdyz muzes psat kod na vic radku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f9fb:5d...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Vysvetleni casti kodu — založil rob

Vysvětlení kódu v C# — založil balaam

Vysvětlení kodu — založil Mutagen

Vysvětlení kódu — založil ingiraxo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý