Hexadecimálne číslo - program – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hexadecimálne číslo - program – C / C++ – Fórum – Programujte.comHexadecimálne číslo - program – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Judit0
Duch
27. 1. 2016   #1
-
0
-

Zdravím,

potrebovala by som poradiť. Mám program v jazyku C, ktorý má zistiť či sú všetky čísla/prvky v poli hexadecimálne čísla. Pokúšam sa nájsť chybu, ale beznádejne.

#include<stdio.h>

int main(){
	int pole[]={10,2,3,44,52,7,8,90};
	int i,j=0;
	for(i=0; i<8; i++){
		if((pole[i]>=0 && pole[i]<=9) || (pole[i]>='a' && pole[i]<='f') || (pole[i]>='A' && pole[i]<='F') ){
			printf("Cisla v poli su hexadecimalne.\n", ??? );
			j++;
		}
		else{
			printf("Cisla v poli  nie su hexadecimalne.\n", j);
		}
	}
}

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
27. 1. 2016   #2
-
0
-

Představ si binární vyjádření čísla ( tak jsou čísla v paměti počítače uložena ). bez ohledu na to, zda uložíš 0xf nebo 15, v paměti to bude vypadat stejně. Čísla, u kterých zjišťuješ v jakém jsou tvaru, musíš uložit ve tvaru, ve kterém to lze poznat, např jako řetězec. Pak ho můžeš procházet znak po znaku a kontrolovat, zda neobsahuje nepovolené znaky.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
BDS+3
Věrný člen
27. 1. 2016   #3
-
0
-

#1 Judit
teď tak jak to máš, porovnáváš jednotlivé hodnoty v poli jestli jsou:
(>=0 && <=9 nebo >=97 && <=102 nebo >=65 && <=70)

tak proto to nemůže fungovat..

Ale nějak nechápu co by vlastně mělo ne/fungovat. Protože je to zadání v podstatě nesmyslné, totiž řešení bude vždy pravda. Každé číslo lze napsat hexadecimálně (je to jen vizuální způsob zápisu čísla).

A jestli to myslíš tak, jak si myslím že to myslíš, tak to testuj obráceně, v případě že narazíš na neplatnou hodnotu vypiš, že nejsou.. a ukonči cyklus. Pokud cely cyklus projedeš bez chyb pak vypíšeš že je to OK. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý