Nahrada _7_ retezcem <span>7</span> – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nahrada _7_ retezcem <span>7</span> – PHP – Fórum – Programujte.comNahrada _7_ retezcem <span>7</span> – PHP – Fórum – Programujte.com

 

mohmir0
Duch
27. 1. 2016   #1
-
0
-

Dobry vecer,

potrebuji nahradit v chemickych vzorcich zapsanych ve stylu H_2_SO_4_ cisla s podtrzitky na vysledny tvar H<span>2</span>SO<span>4</span>

V textovem retezci se nahrazovany tvar muze vyskytovat opakovane a cislo muze byt i viceciferne. S RV si moc nerozumim. Poradite prosim konkretni priklad treba s preg_replace?

Dekuji.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.175.–
Kit+15
Guru
27. 1. 2016   #2
-
0
-

#1 mohmir
Místo značky <span> doporučuji <sub>, která je pro to určena.  

<?php
echo preg_replace('/_([0-9])_/', '<sub>$1</sub>', 'H_2_SO_5_');

Dostaneš H<sub>2</sub>SO<sub>5</sub>

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
mohmir0
Duch
27. 1. 2016   #3
-
0
-

Diky, tak nejak jsem to tusil. To je presne ono!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.175.–
Kit+15
Guru
27. 1. 2016   #4
-
0
-

#3 mohmir
A dej si bacha na tu H2SO5. Je to piraňa! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
mohmir0
Duch
28. 1. 2016   #5
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

:-) jsem chemik ... zakladni poucka ze skoly byla: Kysleina ta se nepta tise zere nebo lepta".

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.175.–
zak0
Newbie
3. 1. 2019   #6
-
0
-

Dobry den,

jeste bych potreboval reg. vyraz ktery vyhodnoti sekvenci ^, cisla, mozna znaku plus a konci opet ^ . Zkousel jsem '/^([0-9][+])^/' ale nefunguje mi to ...

$text = 'CaYFe^2+^Al_2_(Si_2_O_7_)';

$text = preg_replace('/^([0-9][+])^/', '<sup>$1</sup>', $text);

Dekuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.30.86.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
3. 1. 2019   #7
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Ta stříška má v RE speciální význam. Ten můžeš zrušit zpětným lomítkem. 

'/\^([0-9][+])\^/'

I to plus je takhle trochu divné, ale ničemu to nevadí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
3. 1. 2019   #8
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Jo a to plus jen možná? Tak na to je otazník.

'/\^([0-9]\+?)\^/'
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zak0
Newbie
3. 1. 2019   #9
-
0
-

Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.30.86.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Práce s řetězcem — založil killermax

Pomoc s retezcem — založil Laker

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý