Event onmousemove ve Firefoxu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Event onmousemove ve Firefoxu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comEvent onmousemove ve Firefoxu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Arthurk0
Duch
29. 1. 2016   #1
-
0
-

V JS nakreslím graf průběhu teploty z dat které předám z php, v JS mám napsanou jednoduchou obsluhu události onmousemove, kterou pak vypisuju hodnotu na pozici kurzoru, část obsluhy zde :

function movemouse(){
  var pomx=0;
  var num1=0.10;
  var num2=0.20;
  var num3=0.20;
  
  //var posx=event.clientX-this.x-35;
  var rect = this.getBoundingClientRect();      //rect.top; rect.left; rect.bottom; rect.right; rect.width; rect.height
  var posx=event.clientX-rect.left-35;
  var posy=event.clientY;

...

V chrome a IE to funguje podle mých představ, ale ve Firefox ne a vypadá to že Firefox nezná event.clientX.

Prosím o radu.

V JS jsem úplný začátečník, tak prosím o shovívavost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.251.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
29. 1. 2016   #2
-
0
-

Prisel jsi na to, nezna. Googluj reseni, ne? "crossbrowser mouse event javascript"
Pripadne tam je mozna vic zadrhelu. Dej si alertovat treba event. Ten by FF take nemel znat.

movemouse()
movemouse(event)
event = event ? event : window.event;

clientX si ted nevzpomenu, cim se nahrazuje.
scrollX zascrolovani na strance take neresis, koukam.

Tim kodem od tebe se ani mema smysl zabyvat. To kdyz zkopiruji do souboru, tak to samo o sobe nic nedela. Neda se to testovat, musel bych tam dopsat furu dalsich veci. Skoda casu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:2029:ac...–
Arthurk0
Duch
29. 1. 2016   #3
-
0
-

#2 peter
Dik za nakopnuti, vyreseno:

function movemouse(event){

  event = event || window.event;
  var pomx=0;
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 162 hostů

Podobná vlákna

Image a OnMouseMove — založil xp

Event.keycode — založil Paja2

Mysql Event — založil harpener

Event list ve WP — založil Luboš

Udalost (event) z COM — založil NeviemNic

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý