Kontaktní formulář – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontaktní formulář – PHP – Fórum – Programujte.comKontaktní formulář – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Tom_
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 1. 2016   #1
-
0
-

Ahoj lidi,

mám problém a jsem z toho na prášky. Chtěl jsem jednoduše upravit kontaktní formulář z http://www.jakdelatweby.cz/php/email.php Jediný co chci po formuláři navíc je to, aby měl o kolonku víc - telefon. Když tam tu kolonku přidám a zapíšu jí do php, tak se mi to zhroutí a neukáže mi to email odesílatele, ale přijde to z adresy "no-reply@unknown-sender.eu". Tak v čem jsem udělal chybu? :(

<?
$predmet = $_POST['predmet'];
$email = $_POST['email'];
$spam = $_POST['spam'];
$telefon = $_POST['zprava'];
$zprava = $_POST['zprava'];

if ($predmet!="" and $email!="" and $zprava!="" $telefon!="" and $spam=="2")
{
Mail("vase@adresa.com", $predmet, $telefon, $zprava, "From: " . $email);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnil/a všechny údaje, nebo jste nezodpověděl/a kontrolní otázku.</p>";
} 
?>
<form action="posli.php" method="post">
<input name="predmet" size="25" value="Jméno a příjmení"><input name="email" size="25" value="@email"><input name="telefon" size="25" value="Telefon"><br>
<textarea name="zprava" rows="6" cols="55">Zpráva...</textarea><br>
<input name="spam" size="25" value="Kolik je 1 + 1?"><input class="odeslat" type="submit" value="Odeslat">
</form>
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.107.203.–
Řešení
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
29. 1. 2016   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

$telefon není argument funkce mail(). Uprav to třeba tak:

$zprava = $_POST['zprava'];
$zprava .= "<br>Telefon: " . $_POST['telefon'];

Mail("vase@adresa.com", $predmet, $zprava, "From: " . $email);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.183.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Tom_
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 1. 2016   #3
-
0
-

Funguje! Děkuju mnohokrát. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.107.203.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Kontaktní formulář — založil Wilson

Formular — založil alan158

Formular — založil nero150

Formulář — založil Martin Beseda

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý