Cislo odzadu a vypis poctu jednotiek v cisle – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Cislo odzadu a vypis poctu jednotiek v cisle – C / C++ – Fórum – Programujte.comCislo odzadu a vypis poctu jednotiek v cisle – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
RedSoul0
Duch
29. 1. 2016   #1
-
0
-

Potreboval by som poradit od skusenejsich 3 otazky...

1. ci tento kod je vhodny? :

#include <iostream>
using namespace std;

void odzadu(int x);

int main()
{
     cout << "Zadajte cislo ktore prepise program odzadu: ";
    cin >> cislo;
    cout << "Cislo " << cislo << " odzadu je ";
    odzadu(cislo);
    cout << endl;


    system("pause");
    return 0;
}

void odzadu(int x)
{
    int cislo = x;
    int vysledok = 0;
    for (; cislo > 0; cislo = cislo / 10)
    {
        vysledok = cislo % 10;
        cout << vysledok;
    }
}

Pride mi to trochu tak nasilu napisane ale ziadne lepsie riesenie ma nenapadlo... je to standardny postup? (myslim ze je este nejaka moznost presuvat prvky v poli pomocou 2x cyklu for ci ako to je ale to sa mi zda este menej vhodne)

2. Tento kod by mal byt v pohode nie?

#include <iostream>
using namespace std;
int jednotky(int x);

int main()
{    

    cout << "Zadajte cislo pre spocitanie jednotiek v cisle: ";
    cin >> cislo;
    int vysledok5 = jednotky(cislo);
    cout << "Pocet jednotiek v cisle " << cislo << " je " << vysledok5 << endl;

    system("pause");
    return 0;
}

int jednotky(int x)
{
    int hodnota = x;
    int sucet = 0;
    for (; hodnota > 0; hodnota = hodnota / 10)
        if (hodnota % 10 == 1)
            sucet++;
    return sucet;
}

3. blba otazka, ale preco nefunguje takyto zapis?

cout << "cislo X odzadu je " << odzadu(cislo) << endl;   // void odzadu(int x)
 

funkcia int mi funguje napr.:

cout << "vysledok je: " << jednotky(cislo) << endl;      // int jednotky(int x)

ale s typom void nie :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.55.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
29. 1. 2016   #2
-
0
-

#1 RedSoul
1) no nevypada to moc extra pekne...

2) lepsi, maximalne si over, co se stane, pokud ti tam zadaji zaporne cislo

3) odzadu nic nevraci a nejspise neexistuje pretizeny operator<<(ostream&, void) ktery by pak vratil ostream&... kazdopadne to neni dobry napad michat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 121 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý