Jak na eventy v Javě elegantně – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak na eventy v Javě elegantně – Java – Fórum – Programujte.comJak na eventy v Javě elegantně – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mufik0
Duch
31. 1. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den,

 zkusím konkretizovat dotaz, minulé vlákno se zvrtlo.

Chci udělat třídu, kterážto bude figurovat jakožto komplexní server. Rozhodl jsem se architekturu vytvořit následovně:

class ServerListener

-má jediný primární úkol: naslouchat na jediném zvoleném portu a vyvolávat eventu NewConnectionEvent(Socket socket) při nové připojení

class ServerKeepAlive

-má jediný primární úkol: udržovat připojení k připojením v její kolekci Socketů. Bude vyvolávat hlavně událost ConnectionLostEvent(Socket socket)

class ServerMessages

-vyvolá eventu NewIncomeMessage(Socket socket, String message) přišla-li nová zpráva ze socketů v kolekci

-A ZDE JE DŮLEŽITÁ VĚC: metodu, kterážto bude jakoby slotem pro odeslání zprávy, bude aktivována jakžto reakce na vnější událost. (například kliknutím na tlačítko Sendmsg v GUI), bude mít tvar SendMessage(Socket socket, String message)

Bohužel, nebím jak to programu ELEGANTNĚ napasovat. Ne že bych si s tím neporadil, ale: v javě nejsou eventy a dělat to přes interfacy implementací NV Observer vede k nepořádku, protože když implementuju interface IObjectXYListener, který má třeba 15 událostí, a já potřebuji ve své třídě reagovat jen na jednu, budu tam mít 14 zbytečných nevyplněných metod a je to čuňárna. Rovněž mi vadí, že nemůžu vytvořit v jednom souboru s class rovněž také public interface. Z logického hlediska, jedná se o interface spjatý z tou třídou, proč to teda nemůžu mít v jediném souboru jako public, ale musím to dávat zvlášť. Příjde mi to strašně neohrabané a vůbec  z toho nemám odbrý pocit.

Tak nemáte nějkdo tip na lepší strukturu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.206.–
Reklama
Reklama
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
181 příspěvků
31. 1. 2016   #2
-
0
-

A nebude radši výhodnější si nastudovat Java EE pod nějakým aplikačním serverem? EE obsahuje spousty serverových technologií a není nutno se srát se socketem, když už může existovat řešení, které se může pro to hodit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

[C#] Problém s eventy — založil RiZe

Java fx - Eventy — založil me.name

O Jave — založil echo112

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý