Nelze programovat ASIX Presto – Assembler – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nelze programovat ASIX Presto – Assembler – Fórum – Programujte.comNelze programovat ASIX Presto – Assembler – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Aleszpasek
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
11. 2. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, rád bych se zeptal jestli nemáte někdo zkušenost s PIC18F97J94. Mám problém že po připojení programátoru ASIX Presto a následném programování to napíše že DEVICE ID je 0000 0000 0000... Pravděpodobně nekomunikuje. Je nutné tam mít nějaký regulátor z 5V na 3,3V ? Předem říkám že jsem zkusil proměřit všechny konektory a cesty na DPS. Případně bych byl rád kdyby se někdo o svou zkušenost podělil na facebooku: https://www.facebook.com/ales.jerie nebo na mailu Ales.Jerie@seznam.cz
Předem děkuji za jakoukoliv radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
11. 2. 2016   #2
-
0
-

Pokud to nenapajis z presta, tak by to nemel byt problem, nastavi se urovne podle pinu Vcc. Pokud to ale chces napajet z presta, tak je tusim vystup 5V, tudiz i komunikace je na 5V - maji na webu prevodnik urovni pro tenhle pripad.

Jeste zkus snizit rychlost komunikace, treba je jen moc rychla, ikdyz tezko rici. PIC mozna casuje pomoci hodin z presta, tim by to ani moc nevadilo.

Vic by mohlo vadit pripojeni neceho na komunikacnich linkach, nebo neco na resetu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Aleszpasek
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
13. 2. 2016   #3
-
0
-

#2 KIIV
Díky :) Nenapájím to z presta, ale asi si objednám ten převodník, nevím jestli presto nedává 5V i do hodin a dat a taky jestli to PIC vydrží. Ještě mrknu na ten MCLR je tam doporučený nějaký jumper pro programování, ale toho sem si všimnul až potom co jsem měl udělanej plošňák. Pak je tu ještě možnost že jsem ho zničil při pájení, ale to se mi moc nezdá... Upozorňuji že v asix up nelze zvolit LVP (programování nízkým napětím) je tam pouze HVP.
A co třeba zkusit jinej programátor? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
Aleszpasek
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
3. 3. 2016   #4
-
0
-

#2 KIIV
díky chyba byla pouze v moc dlouhých cestách SCL a SDA na plošném spoji ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.179.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 197 hostů

Podobná vlákna

AT89c2051 a PRESTO — založil mvlach

Nelze použít — založil Jan Mašek

Nelze se připojit k mysql — založil jenoc

Nelze spustit NazdarSvete — založil Petr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý