IF Podmínka > prázdný pole – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

IF Podmínka > prázdný pole – PHP – Fórum – Programujte.comIF Podmínka > prázdný pole – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kapy0
Newbie
16. 2. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych pomoct...

Mám databázu a v hodnotě místo čísla mám písmena v mém případě to používám jako popis profilu.

Pak to potřebuji promítnout na stránku takže pokud je pole prázné nic se nezobrazí a pokud tam je aspoň tečka zobrazí se obrazek splněno.

Takle vypadá moje podmínka:... if($nome['popis'] > 1 .... nefunguje, když zadám nějaký text do popisu

A takle bych si to představoval... if($nome['popis'] > [zde bude to co nevím] ... v popisu nemám nic napsaný -> nic se nezobrazí...potom v popisu napíšu "Ahoj světe" a zobrazí se obrazek fajfky splěno..

Takže co chci..CHCI podmínku aby popis nebyl prázdný .. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.50.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
16. 2. 2016   #2
-
0
-

#1 Kapy
Zkus tohle: 

<?php
if (strlen($nome['popis']) > 0) ...
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kapy0
Newbie
16. 2. 2016   #3
-
0
-

bohužel nefunguje :/

popis > 0 nebo 1 jsem zkoušel nefunguje a i stím strlen..napadlo mě NULL,ale ktomu jsem se ještě nedostal

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.50.–
Kit+11
Guru
16. 2. 2016   #4
-
0
-

#3 Kapy
Podívej se pozorně, zda jsi nezapomněl na nějakou závorku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
16. 2. 2016   #5
-
0
-

Kapy - Kit ti odpovida na otazku. Ale treba je problem jiny. Zkus udelat

var_dump($nome);
var_dump($nome['popis']);

A urcite se to jmenuje $nome a ne jinak? Urcite je $nome['popis'] prazdny, roven '' nebo treba vubec neexistuje?

var_dump(isset($nome));
var_dump(isset($nome['popis']));

Nechces treba porovnavat hodnotu vytazenou z databaze s cislem?

var_dump($nome); // array se stringy
var_dump(1); // integer
var_dump(0 == '');
var_dump(1 == '');
var_dump(1 == 'x');
var_dump(4 == '4');
var_dump(1 == '4');
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f868:5a...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý